Marco Borsato

Biografie Marco Borsato

Vraag een willekeurige Nederlander of hij Marco Borsato kent, en hij zal je een vreemde blik toezenden. Natúúrlijk kent hij Marco Borsato. Iedereen kent Marco Borsato! Met veertien #1 hit singles, zes #1 albums en vier #1 dvd’s kan je onmogelijk om hem heen en is hij al jarenlang de meest succesvolle Nederlandse zanger aller tijden.

Op zijn twaalfde besloot Marco dat hij kok wilde worden. In een etalage had hij een kokspak gezien en vond dat zo prachtig, dat hij net zo lang een zelf gecomponeerd lied voor zijn moeder zong tot hij het kreeg. “Ik wil een kokspak, ik wil een kokspak, ik wil een kokspak en wel meteen!” Op de LTS in Alkmaar specialiseerde hij zich in ‘consumptieve technieken’ en in het weekend werkte hij in een restaurant. Aansluitend volgde hij een opleiding in Amsterdam aan de Brood- en Banketbakkersvakschool Sint Hubertus.

Hij was dan ook werkzaam als kok toen hij de kans kreeg mee te doen aan de Soundmixshow. In 1990 startte Marco’s muzikale carrière met het winnen van deze Soundmixshow, waar Marco een overtuigende Billy Vera wist neer te zetten met het liedje ‘At this moment’. Vele optredens en enkele Italiaanse singles volgden en ook drie Italiaanstalige albums, maar het grote succes bleef vooralsnog uit. Dit veranderde volledig toen Marco in 1994 zijn eerste Nederlandstalige single ‘Dromen zijn Bedrog’ uitbracht. In no time veroverde hij de top 40 om vervolgens stevig voor dertien weken op de eerste plaats te blijven staan, een nieuw record! De tweede single (‘Waarom Nou jij’) van het album ‘Marco’ haalde ook de eerste plaats. Inmiddels heeft Marco elf nummer 1 hits op zijn naam staan, waarbij de laatste zes singles die hij uitbracht allemaal op die felbegeerde eerste positie belandde.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling