Christian Farla

Christian Farla biografie

In 1992 leerde Farla zijn latere echtgenote Bianca van den Ende kennen, die toen als danseres in dezelfde show optrad. Van den Ende werd Farla’s vaste assistente. In 1993 werden ze Nederlands kampioen. Na diverse optredens volgde in 1996 het eerste grote contract bij het toenmalige Joop van den Ende Evenementen en traden ze regelmatig op in de studio’s te Aalsmeer. Ook in 1999 en 2001 behaalden ze de eerste prijs op het Nederlands Kampioenschap. Farla ontving ook de Henk Vermeiden Trofee.

In 2002 was Farla veelvuldig op televisie te zien. Eerst in Pokémon Flippo Update, waar hij te zien was samen met Sylvie Meis in het onderdeel Flippo Magic. Daarna bood Fox Kids hem zijn eigen televisieprogramma aan: Hocus Pocus. Daarnaast traden ze door heel Nederland op met de Zonnebloemtournee en kregen ze een tweejarig contract voor de Dinnershow in Studio21.

In 1993 volgde Farla zijn collega Hans Klok op en vertolkte 1806 voorstellingen de rol van Magiër in Wonderlijke Efteling Show. Farla bracht nieuwe illusieacts in de bestaande show, en aangevuld met meer magie en speciale effecten. In 2003 werd de show bekroond met de IAAPA Big E Award 2003 voor de beste attractieparkshow ter wereld.

In 2003 en 2004 traden Farla en zijn echtgenote meer dan tweeduizend keer op, vooral veelvuldig in de Dinnershow en de Wonderlijke Efteling Show. Mede door dit aantal werden ze voor 2005 door Siegfried & Roy uitgenodigd voor een serie optredens in Las Vegas. De aanwezige David Copperfield zag Farla’s optreden en noemde het optreden mindblowing. Er ontstond een vriendschap die onder andere resulteerde in het uitwisselen van illusie-acts, zoals de gigantische Drill of Death, met een lengte van negen meter de grootste illusie in Europa, waarin Farla schijnbaar wordt doorboord door een boor uit de mijnbouw. Ook als eerste illusionist laat Farla een echte rode Formule 1 Ferrari verschijnen in zijn theatershows.

In 2006 brachten de grote Nederlandse theaters Farla’s eerste theatershow, Illusions from Las Vegas. Deze show resulteerde in de Merlin Award.

In 2009 nam Farla de magic act over van Hans Klok in de Dinnershow en presenteerde hij de gehele zomer (105 dagen) een doorlopende illusieshow in Walibi World. In Las Vegas ontving hij opnieuw een IAAPA Big E award voor zijn productie in een attractiepark. In 2010 was Farla terug in de Nederlandse theaters met een nieuwe theatertournee, Mystique. Na deze tournee door Nederland vertoonde hij in de zomer een compilatie van de theatershow in Walibi World. De titel van deze show was Christian Farla Live. Speciaal voor de Halloween Fright Nights vervulde Farla in de laatste weekenden van oktober de rol van Dr. Farlastein in de gelijknamige Halloweenshow, samen bedacht/geschreven met John Ruisch en Jeffrey Erens.

Farla’s filmdebuut was in 2011 in de Nederlandse jeugdfilm Het Geheim in de rol van illusionist. In datzelfde jaar was hij ook actief in de show “Sieben” in het Duitse Phantasialand in Bruhl.

In 2012 speelt Farla de rol van Magische Meester Wapiti in de film Sint & Diego: de magische bron van Myra.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 2250 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling