Angélique Schmeinck

Angélique Schmeinck biografie

Angélique Schmeinck wil verrassen. Zichzelf, maar vooral de mensen om haar heen. Als één van de twee vrouwelijke Meesterkoks van Nederland kookt ze op sterniveau en houdt ze zich bezig met alle facetten van smaak. Ze schreef verschillende kookboeken waarvan ‘Een Mond vol Kunst’ werd uitgeroepen tot meest innovatieve kookboek van de wereld. In september 2010 is haar vijfde boek ‘SmaakVrienden Groenten’ verschenen, dat door de ‘Gourmand World Cookbook Awards’ bekroond is tot ‘Best Entertaining Cookbook’ van Nederland. Het boek is in 2011 uitgeroepen tot derde van de wereld. In januari 2011 heeft Angélique de Horecava Innovation Award in ontvangst mogen nemen voor ‘SmaakVrienden Groenten’ en is ze winnaar geworden in de categorie Concept & Co-Creation. In december 2012 is haar boek ‘Smaakvrienden Fruit’ verschenen.

Angélique is vooral bedenker van culinaire avonturen. Sprekend voorbeeld daarvan is haar restaurant CuliAir, waar je kunt dineren in een luchtballon. De luchtballon fungeert als heteluchtoven èn restaurant, waar op hoog niveau gekookt wordt. Maar ze doet meer. Met haar Culinair Theater serveert de Meesterkok een andere kijk op creativiteit en innovatie.

Nieuwe ideeën en inspiratie om haar sessies blijvend te laten sprankelen, doet Angélique op tijdens haar reizen om de wereld. Een wetenschappelijke basis voor haar innovatieve denken op culinair gebied ontwikkelde ze tijdens haar opleiding aan het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD). Met haar bedrijf Taste to Taste inspireert ze zowel de professionele foodbranche als het bedrijfsleven met veel smaak, innovatie en beleving.

Angélique presenteert voor de foodzender 24Kitchen de programma’s The Taste of Cooking en Impress Your Friends. Hierin neemt ze de kijker mee op smaakavontuur en geeft een kijkje in het brein van een echte Meesterkok. The Taste of Cooking geeft inspiratie en verdieping aan de kookliefhebber. Per aflevering staat één product centraal, waarbij vele inspiraties worden gegeven. In Impress Your Friends geeft Angélique op toegankelijke wijze tips voor het organiseren van het perfecte dinertje.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 4200 (excl. btw)

Vriendelijk, meedenkend, assertief
10 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling