Black Acid

Black Acid biografie

Black Acid is na mee te touren met de Popronde van 2017 een steeds bekendere naam aan het worden. Deze rapgroep is met zijn funky beats en teksten een compleet nieuw genre aan het ontwikkelen en met succes!

In 2016 bundelden een aantal creatieve breinen hun krachten om het collectief Black Acid te vormen. Dit zijn Smitty, Dash, Ros en DMY. Samengebracht door, maar niet beperkt tot, een passie voor het maken van muziek. Hun missie? De wereld kennis laten maken met een nieuwe sound, die het beste te omschrijven is als: “alternatieve trap met punk in de mix”.

Dat deze sound in de smaak begint te vallen bij het grote publiek, blijkt wel uit cijfers van de bekendere streaming platforms. Debuut EP ‘Beter Nu Dan Nooit’ (2016) heeft het collectief al meer dan 150.000 streams op Spotify opgeleverd. Op YouTube zijn de videoclips ‘Eigen Schuld’ en ‘Anne Maré’ respectievelijk inmiddels 81.000 en 54.000 keer bekeken.

Daarnaast heeft Black Acid afgelopen jaar bij menig event het podium mogen betreden. Zo was het collectief live te zien op: Woo Hah! Festival 2017, Vestival 2017, Grow Festival 2017, Nieuw West bij ‘De School’ en SMIB x TNO Fest 2017. Ook meerdere poppodia werden met de grond gelijk gemaakt: Black Acid trad o.a. op in Tilburg, Heerlen, Apeldoorn, Duycker in Hoofddorp en P60 in Amstelveen.

Daar komt bij dat ‘Black Acid Invites’ als een succes de boeken in is gegaan. Dit event, dat op 17 juli 2017 plaatsvond, werd door Black Glitz (MGMT Black Acid) georganiseerd en was volledig uitverkocht. Er was een divers publiek aanwezig en sprake van een geweldige vibe. Over leeftijd werd aan de deur niet moeilijk gedaan, maar de bezoekers bestonden voornamelijk uit jongeren van 12 t/m 22 jaar.

Als klap op de vuurpijl werd het succes van Black Acid opgemerkt door 3voor12. Dit platform besloot om het talentvolle collectief in 2017 een podium aan te bieden. Met dank aan 3voor12 toert Black Acid momenteel mee met de Popronde. Ook werd de groep uitgenodigd om een liveoptreden te komen doen in de studio van 3voor12, wat veel toffe reacties heeft opgeleverd.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 875 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling