Darryl

Biografie Darryl

Darryl van Gonter (30 oktober 1987) is een Nederlandse rapper uit Amsterdam-Noord.

2003-2004: Artofcials & Dubbel D

Darryl was zestien jaar oud toen hij begon met rappen. Samen met zijn neef Reverse (bekend van ‘Ik neem je mee’ en ‘Wat wil je doen’) nam hij zijn eerste tracks op. Niet veel later vormde Darryl samen met de rapper Dio de formatie ‘Dubbel D’. Samen scoorde zij de straathit ‘Minderjarig’.

2005-2006: Good Life

Met een bijdrage op de soundtrack ‘Wat wil je doen?’ van The Partysquad voor de Nederlandse kaskraker ‘Het Schnitzelparadijs’ scoorde Darryl in het najaar van 2006 een grote hit. In oktober 2005 stond hij met deze line-up in het voorprogramma van de Amerikaanse rapper 50 Cent.

Na het succes van deze hit tekende Darryl bij Goodlife, het label van The Partysquad. In zijn tijd bij Goodlife kwam het nummer ‘Rellen en Rennen’ uit, een project van TMF Kweekvijver. Dankzij de samenwerking tussen Darryl en het Kweekvijver-project werd hij genomineerd voor een TMF-Award. Ook leverde hij in het najaar van 2006 opnieuw een bijdrage aan de hit ‘Dat is die shit’ van The Partysquad.

2007-2009: SPEC

Begin 2007 besloten Darryl en het label Goodlife in een goede verstandhouding uit elkaar te gaan. In dit zelfde jaar reisde hij samen met Ali B voor United Civilians for Peace naar de Palestijnse bezette gebieden. Darryl werkte daar mee aan een documentaire over de leefomstandigheden van kinderen tijdens het Midden-Oosten conflict.

Daarnaast trad hij op de Palestijnse plaats Sakhnin in Israël en op een vluchtelingenkamp in Bethlehem. Niet veel later tekende Darryl zijn platencontract bij het label SPEC entertainment van Ali B. Eind 2007 scoorde Darryl samen met zijn collega’s Ali B, Yes-R en Gio een top-3 hit met het nummer ‘Groupie Love’. Daarna volgde een underground hit ‘Shit is Gruwelijk’ samen met Ali B, Yes-R en Sjaak.

In januari 2008 verscheen de mixtape van Darryl met de titel: ‘Terug’, waarop twintig nummers staan. In de zomer van 2008 kwam dé zomerhit ‘Eeyeeyo’ uit.

Op ‘Eeyeeyo’ werkte Darryl samen met de voetballer Ryan Babel (Rio), Ali B en Soumia. Het nummer was het best verkochte urban nummer van 2008 en heeft inmiddels 8,5 miljoen views. De single ‘Darryl Express’ verscheen in het begin van 2009. Daarnaast was Darryl samen met Ali B en Sjaak te horen op de track ‘Harghd’ en met Yes-R en Soesi B verscheen de single ‘Mee naar huis’. In september 2009 bracht Darryl de mixtape A-Town Swagg uit. Tijdens het concert van de Amerikaanse rap sensatie Lil Wayne verzorgde hij het voorprogramma.

2011-2012: Dichtbij & ABOVT

‘Dichtbij’ het debuutalbum van Darryl kwam in maart 2011 uit. Hij scoorde met dit album de hits ‘T maakt niet uit’ en ‘Met mij zijn’. Begin 2011 was hij te zien in het programma ‘Ali B op volle toeren’. Daarbij werd hij gekoppeld aan Bonnie St. Claire waarbij Bonnie een remake maakte van Darryl’s nummer Eeyeeyo en Darryl met Brownie Dutch en Ali B een rap-versie van de hit Bonnie kom je buiten spelen (1980).

In 2012 heeft Darryl drie videos ‘Mama’, ‘Laatste Traan’ en ‘Doe Maar gewoon’ uitgebracht. In begin maart stond hij in de Paradiso waar hij deelnam aan het ‘Concert Zonder Naam’ van Ali B.

2013

Op Valentijnsdag presenteert de rapper Darryl i.s.m. radiozender FunX de pikante EP 18+. Geïnspireerd op de slowjams van de jaren ’90 (Usher, R.kelly en Joe). Zwoele beats met veel bas en drum, teksten die niet veel aan de verbeelding over laten en de typische R&B refreinen. Darryl heeft altijd een voorliefde voor ‘Slowjams’ gehad.

Hij kwam er als jongetje van zeven mee in aanraking via de cd’s van zijn zus. De EP bestaat uit 12 tracks waarvan er reeds vier zijn gereleast via het web. Van het eerste nummer “Komen tegelijk” is ook een video uitgebracht (1e video geheel opgenomen met een mobiele telefoon). De zang wordt grotendeels verzorgd door de bekendste mannelijke R&B stem van Nederland: Brace. Naast Brace zijn er gast bijdrage van Jayh, Kleine Viezerik, RBDJAN, Rockks, Keizer, I am Aisha, Brownie Dutch en nieuwe namen als Ryse en Ritchie.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling