Anne Chris

Anne Chris

Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam werd Anne Chris (1977) gevraagd om op te treden tijdens het beroemde North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling.

Haar debuutcd ‘Tomorrow is today’ kwam uit in 2004, met een tour langs de Nederlandse theaters (o.a. Concertgebouw).

In 2007 volgde een bijzondere samenwerking met cabaretier Youp van ‘t Hek. In zijn theatershow ‘Schreeuwstorm’ zong Anne Chris meerdere malen een spetterend duet met de cabaretier. In 2010 verscheen het tweede album van Anne Chris, ‘Play for now’. De cd werd veel gedraaid op de radio en werd ook uitgebracht in Thailand.

Naast haar optredens in Nederland trad Anne Chris de afgelopen jaren ook vaak op in het buitenland; o.a. in India,Thailand, China, Turkije, Marokko en Engeland. In de Amsterdamse North Sea Jazz Club vond de releaseparty van ‘Just Kissed the Sun’ (2014) plaats. Samen met pianist Daan Herweg (Caro Emerald) schreef en produceerde ze het album.

Het laatste album van Anne Chris, ‘Flowing Freely’ (2019) is zo afwisselend als een film, je begeef je in verschillende situaties en sferen. Tijdens het schrijven liet ze zich leiden door de ‘flow’. De liedjes ontstonden heel natuurlijk, geïnspireerd door haar omgeving en persoonlijke gebeurtenissen zoals de geboorte van haar zoontje.

Anne Chris treedt op met haar eigen muziek en band in binnen-en buitenland. Hiernaast treedt ze ook solo op en begeleid ze zichzelf daarbij aan de piano. Haar repertoire bestaat uit: jazz, soul en latin-nummers.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 475 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling