Isabella Scholte

Biografie Isabella Scholte

Sopraan Isabella Scholte komt uit een muzikaal nest, haar ouders kennen elkaar van een studentenkoor. Isabella kreeg aanvankelijk pianoles van haar moeder en later van Pop de Vos. Ze behaalde haar diploma klassiek zang aan het Rotterdams Conservatorium, en studeerde opera en Duitse liedzang aan de Hochschule für Musik in Dresden. Ze heeft zanglessen gekregen van o.a. Trudi Koeleman, Wendela Bronsgeest, Frans Huyts, Sylvia Schlütter, Carolyn Watkinson, Hilary Reynolds, Lucie Frateur en thans van Wieke van Wingerden. Ze is gecoacht in de liedzang door Kelvin Grout, heeft acteerlessen gevolgd van Lucas Borkel en Mara Otten en deelgenomen aan meerdere Masterclasses, o.a. van Philippe Hüttenlocher, Meinard Kraak, Elly Ameling en Rosemary Hardy.

Ze beheerst een breed repertoire en zingt verschillende stijlen, in binnen- en buitenland en op voor- en achtergrond. Zo heeft ze in verscheidene opera’s gezongen (‘Nabucco’, ‘Die Zauberflöte’, ’The Medium’ van Menotti geregisseerd door David Prins), ze zong voor de radio o.a. de ’Petite Messe Solemnelle’ van Rossini en ’Das Buch der Hängenden Garten’ van Schönberg met pianist Kelvin Grout, maar ook stond ze met Within Temptation in het Sportpaleis van Antwerpen. Ze zong in de musicals ‘Elisabeth’ en ‘Titanic’ van Joop van den Ende, waar ze als swing bijna alle rollen vertolkte en bovendien vocal coach was (Titanic) en doet cabaret optredens met oud-leden van Cabaret Ivo de Wijs, Jasper Scholte en haar oom Pieter Nieuwint.

Ze heeft gezongen o.a. voor Kofi Anan, het Koningshuis, de burgemeesters Peper, Balkenende en Jorritsma, voor Johan Cruyff, stond in De Wereld Draait Door en het Nationale Songfestival. Ze staat op vele verscheidene CD’s zoals van Miss Montreal en Ben Saunders en het KUB-cabaret, staat in theaters en soleert bij diverse koren en muziekgezelschappen. Ze maakt deel uit van het close-harmony-trio Noblesse Oblige en van The ChooChoos, waar ze ook voor arrangeert. Met harpiste Petra Rosa als ‘Duo Bella Rosa’ zingt zij overwegend klassiek repertoire, ze zingt Italiaanse en Franse liederen en aria’s met accordeonist Jaap Somsen als ‘Bacio Musicale’ en doet optredens in ‘The White Dress’. Ze geeft pianolessen aan kinderen en zanglessen en workshops aan volwassenen.

Isabella maakt indruk door haar warme persoonlijkheid en weet feilloos de juiste snaar te raken, op elke gelegenheid. Ze maakt verbinding met het instrument dat ze tot in de finesses beheerst, haar stem. Zie onder ‘links’ een aantal van haar bezigheden.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling