Maribelle

Biografie Maribelle

Volendammer vissersdochter MARIBELLE zong reeds op zesjarige leeftijd de sterren van de hemel, met slechts één grote ambitie: zangeres worden. Niemand minder dan Peter Koelewijn nam een plaatje met haar op toen zij nauwelijks elf jaar was. De grote doorbraak liet echter nog even op zich wachten. Haar televisiedebuut maakte MARIBELLE met het Volendams Operakoor, waarmee zij veel concerten verzorgde.

Vanaf 1978 trok zij met de formatie Spryng door heel Nederland, waarbij zij met haar innemende persoonlijkheid, bijzondere uitstraling en enthousiasme in de dancings en discotheken een grote reputatie opbouwde als ‘live’ artieste.

Haar populariteit groeide snel, toen MARIBELLE tweemaal deelnam aan het “Nationaal Songfestival”. In 1981 werd zij tweede met het nummer “Marionette” en in 1984 zelfs eerste met het gevoelige “Ik hou van Jou”. Zij vertegenwoordigde ons land daarmee op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg.

Na haar 12½ jarige, zeer succesvolle, samenwerking met de groep Spryng besloot zij om zich vanaf augustus 1991 geheel te concentreren op haar solo-carrière. Op de bühne brengt zij, naast haar eigen successen, bekende swingende covers, uiteenlopend van bekende Nederlandstalige meezingers tot the Gypsy Kings en Aretha Franklin. Voor gala’s en bedrijfsfeesten brengt MARIBELLE, indien gewenst, een aangepast repertoire met o.a. songs van Abba, Dalida, Edith Piaff en Vicky Leandros. Voor diner dansant of kleine gezelschappen kan zij ook begeleid worden door gitarist Jan Buys.

Voor elke gelegenheid zorgt MARIBELLE voor de juiste sfeer.

Een vakvrouw in hart en nieren; een zangeres met echte uitstraling: MARIBELLE !!!

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling