Marlayne Sahupala

Marlayne Sahupala biografie

Natuurlijk betekende de deelname aan het Eurovisie Songfestival (29 mei 1999 in Jeruzalem) de doorbraak van Marlayne als solozangeres. Een doorbraak die gestalte kreeg toen ze enkele maanden eerder met het aanstekelijke “One Good Reason” met overgrote meerderheid het Nationale Songfestival won. Ze gaf op het moment suprême een prima performance voor het oog van honderden miljoenen tv-kijkers, en eindigde op de achtste plaats.

Als dochter van Rein van den Broek, trompettist en bandleider van de in de jaren zeventig razend populaire formatie Ekseption, raakte ze al vroeg in de ban van de muziek. Ze nam pianolessen en op haar zestiende begon ze zelf liedjes te schrijven.

Marlayne deed tijdens haar studie ervaring op in studio’s als sessiezangeres voor jingles, commercials en in achtergrondkoortjes. Dat bracht haar bij de Frogettes, het koor dat René Froger begeleidde bij zijn concerten. Voor het eerst mocht ze een beetje aan het sterrendom ruiken. Na tien keer Ahoy en tweemaal de legendarische Kuip-concerten met Froger stapte ze over naar een andere nationale grootheid, Ruth Jacott. Na twee zeer leerzame theaterseizoenen achtte Marlayne de tijd rijp om haar vleugels uit te slaan.

Dankzij het Songfestival kent iedereen in Nederland – en daarbuiten – Marlayne als een professionele, gedreven zangeres, die overduidelijk houdt van haar vak. Een veelzijdige zangeres bovendien, wat ze bewijst in het romantische, Nederlandstalige duet “Ik kan ’t niet alleen” met Gordon. Een single die de nationale hitlijsten haalde.

In 2001 wordt Marlaynes eerste cd-album “Meant To Be” uitgebracht. Op het album staan naast diverse eigen composities ook nummers van internationaal hoog aangeschreven namen, waaronder een nummer dat zij samen met Ali Thomson schreef.

Eigenlijk bijna per ongeluk komt Marlayne terecht bij een screentest voor het tv-programma “Hou m vast” dat ze samen met Ellemieke Vermolen presenteert bij de opening van het commerciële station V8. Naast haar grote liefde voor het zingen ontdekte Marlayne dat ook presenteren dicht bij haar ligt. Na haar start bij V8 werd zij gevraagd voor het RTL4 programma De Draad Kwijt. Ook voor RTL4 presenteerde Marlayne een aantal items voor Staatsloterij Magazine. Hierin ging zij onder andere op bezoek bij de Kerstman in Finland en maakte zij life style blokjes vanuit diverse steden.

Winter 2002 -voorjaar 2003 presenteerde Marlayne dagelijks het vakantie-journaal voor D-Reizen bij SBS6. En is zij te zien met optredens bij diverse televisieprogramma’s en gastoptredens bij collega-artiesten. Voor radio 2 presenteerde zij samen met Roel Stoeltie het voorprogramma van het Nationale Songfestival vanuit een bomvol Ahoy!

Ondertussen kent heel Nederland haar als één van de vaste presentatrices van SBS-programma Hart van Nederland en presenteert zij daarnaast ook nog andere programma’s voor deze zender. (o.a. Huizenjacht, Van Rommelzolder tot Droomhuis, De Afvallers XXL). Marlayne is verder actief als voice-over en is al jarenlang de vaste stem van de vormgeving voor Sky Radio.

Naast presentatrice, zangeres en voice-over is Marlayne ook inzetbaar als trouwambtenaar!

Marlayne als trouwambtenaar

“Say I do!”
Marlayne is ook officieel trouwambtenaar en maakt een leuke, persoonlijke speech op maat voor het bruidspaar. Om het geheel nog romantischer te maken is het ook mogelijk om haar het favoriete nummer van het bruidspaar te laten zingen, voor, tijdens of na de ceremonie.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling