Maud Mulder

Biografie Maud Mulder

Maud Mulder is geboren op 17 november 1981 in Nijmegen. Op haar zevende begint ze met hockey en al snel blijkt dat Maud een talent is. Vanaf haar elfde begint ze met regionale teams mee te spelen en eindigt ze uiteindelijk op haar 21e in Jong Oranje.

Tussen het hockey door krijgt Maud ook interesse voor muziek. Ze speelt vanaf haar 16e in verschillende bandjes en neemt zanglessen. Als ze 18 is, besluit ze het zingen professioneler aan te pakken en ze gaat naast haar studie psychologie aan de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM) in Hilversum studeren. Ze rondt de opleiding in 2002 af. Als de overstap naar het Nederlands elftal in zicht komt, begint de twijfel tussen de muziek of een hockeycarrière toe te nemen. Ze besluit een punt te zetten achter haar internationale hockeycarrière en kiest voor de muziek. Maud schrijft zich in 2003 in voor de zangcompetitie Idols. Tot haar grote verrassing eindigt ze in de finale als 2e achter Boris.

Haar deelname zet haar leven op zijn kop. Ze treedt meerdere malen op in Ahoy, de HMH, de Kuip en staat 4 avonden in een uitverkocht Arena met Rene Froger. Ze sluit datzelfde jaar een contract af met platenmaatschappij SonyBMG en brengt in 2004 haar eerste album uit ‘Wacht op mij’. Op het album werkt ze samen met grootheden als John Ewbank, Xander de Buisonjé en Frank Boeijen.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling