Nienke de Ruiter

Nienke de Ruiter

Zangeres Nienke de Ruiter startte c. 9 jaar geleden haar carrière en al snel zat ze volop in het avondvullende circuit, waar ze veel verschillende stijlen als pop, rock en Nederlandstalig bracht.

In 2006 won Nienke de Tros Sterren Talentenjacht met een Nederlandstalig lied en vanaf dat moment stapte zij over naar halfuur-optredens. Ze bracht een aantal feestnummers en een album uit, waardoor de agenda gestaag volliep met optredens bij alle mogelijke (bedrijfs)feesten, dorpsfestiviteiten, jubilea, etc. etc.

Enkele jaren later ontmoette ze tekstschrijver en producer Kees Hendriks, die haar vroeg wat ze nu écht graag wilde doen. Niet lang na dat gesprek zijn Nienke en Kees aan het werk gegaan in de studio, met het fantastische album “Op mijn lijf geschreven” tot gevolg. Het album is gereleased door maatschappij ECMP, dat twee singles uitbracht: ‘Zonder jou‘ en ‘Vandaag is mijn dag.’

Medio 2011 kruiste het pad van Nienke en Robert Kempe (Robby Valentine) en Robert toverde voor haar de fraaie rockballad ‘Blijf bij mij‘ uit de pen. De single verscheen begin 2012 en de vruchtbare samenwerking mondde uit in alweer een volgende track, die gepland staat voor release in het voorjaar. Intussen is haar repertoire zo breed geworden, dat het echt onmogelijk is om een selectie van haar eigen liedjes én al die mooie covers in een half uur te kunnen laten horen. Daarom is Nienke naast halfuur-optredens, ook te boeken is voor een avondvullend programma.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 695 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling