Gerard Joling

Biografie Gerard Joling

Gerard Joling is met een track record van meer dan 25 jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Gerard’s naam is meer dan gevestigd. En omdat er niets is dat Gerard niet kan en nog niet heeft gedaan is Gerard het beste te omschrijven als showmaster en entertainer pur sang. Over zang gesproken, welke zijstapjes Gerard ook maakt, op welk vlak hij ook schittert, zingen blijft centraal staan in zijn inmiddels ongeëvenaarde carrière. Zijn vele muzikale onderscheidingen en gouden en platina awards die hij tot nu toe in ontvangst mocht nemen spreken eigenlijk voor zich.

Als kind stond Gerard al graag in het middelpunt van de belangstelling. Gezien worden en mensen vermaken loopt als een rode draad door zijn leven. Hij startte zijn carrière in de spotlights als fotomodel en danser. In 1985 breekt Gerard, na jaren van demo’s sturen naar platenmaatschappijen, door na een derde plaats in de finale van de allereerste talentenshow op de Nederlandse televisie: de destijds razend populaire Soundmixshow van Henny Huisman. Gerard’s eerste nummer 1 hit ‘Love is in your Eyes’ liet niet lang op zich wachten en werd al snel beloond met dubbel platina. Vanaf dit moment weet iedereen wie Gerard Joling is. Een glansrijke carrière, zowel nationaal als internationaal, volgt.

Gerard’s eerste drie albums zijn zowel nationaal als internationaal succesvol. Zijn eerste album behaalt zelfs al tijdens de voorverkoop de gouden status. Met het album ‘No More Bolero’s’ dat in 22 landen wordt uitgebracht overtreft hij zijn eerdere succes. ‘No More Bolero’s’ staat in Nederland en in het verre oosten, nog voordat hij daar ooit optrad, wekenlang op nummer 1.

In 1988 wordt Gerard gevraagd Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Dublin alwaar hij met ‘Shangri La’ in de top tien eindigt. In de jaren negentig debuteert de dan al immens populaire Gerard als televisiepresentator in het karaokeprogramma ‘Zing met me Mee’ van RTL4, een eigen show met miljoenen kijkers. De titelsong neemt hij ook voor zijn rekening en die bestormt direct de hitparade. Ook is Gerard met grote regelmaat special guest in het kijkcijferkanon Live & Cooking van Carlo Boszhard en Irene Moors. Vervolgens presenteert Gerard drie seizoenen lang het succesvolle programma ‘De Waarheid’ op SBS6. Het bevalt Gerard goed bij SBS6 waar hij uiteindelijk ook drie jaar lang ‘Shownieuws’ presenteert en waarvoor hij tot op de dag van vandaag nog met regelmaat aan de slag is.

Tussendoor trekt hij in een periode van vier jaar ook nog eens volle zalen in alle gerenommeerde theaters in Nederland, eindigend in een eveneens uitverkocht Carré.

In 2004 trekt de reality soap ‘Only Joling’ miljoenen kijkers. Ook het televisieavontuur ‘Joling & Gordon Over De Vloer’ houdt drie seizoenen lang miljoenen mensen thuis voor de buis. Eind 2004 staat Gerard met zijn live show ‘Only Joling’ in een uitverkocht Ahoy en in 2005 start Gerard met Rene Froger en Gordon gelegenheidsformatie ‘De Toppers’. Dit concept, met jaarlijkse concerten in de Amsterdam ArenA en televisieprogramma’s, groeit uit tot een mega succes dat anno 2013 nog altijd staat als een huis.

Ruim twintig jaar na deelname aan een talentenjacht doet Gerard het ook goed als presentator van diverse talentenshows: drie seizoenen ‘Popstars’, twee seizoenen ‘Holland’s Got Talent’. Bovendien straalt hij – ruim tien jaar nadat hij zelf als speciale gast in bijna honderd Holiday On Ice shows voor honderdduizenden toeschouwers de sterren van de hemel schaatste – naast Nance als presentator van ‘Sterren Dansen op het IJs’.

In 2007 bereikt de single ‘Maak Me Gek’ de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en stijgt ook het gelijknamige album naar de hoogste positie van de Top 100. Na duetten met wereldsterren als Randy Crawford, George McCrae, Nana Mouskouri, Tracy Wong, The Trammps en nationale grootheden als Ruth Jacott en Herman Brood, neemt Gerard een postuum duet met Andre Hazes op. ‘Blijf Bij Mij’ is wederom een hit, die dertien weken op nummer 1 staat en bovendien de best verkochte single van 2007 wordt. Eind 2007 staat Gerard twee keer in een uitverkocht Ahoy met zijn concert ‘Stout en Nieuw’. Ook het album volgend op ‘Maak Me Gek’, ‘Bloedheet’, brengt wederom nummer 1 hits voort: ‘Ik Hou d’r Zo Van’ en ‘Laat Me Alleen’, een postuum duet met Rita Hovink. Het album bereikt eveneens de gouden status.

In 2009 valt Gerard, na een veelvoud van onderscheidingen, een vrij unieke eer te beurt. Hij wordt voor de tweede keer in was gegoten omdat de Gerard van vlees en bloed na vijftien weinig gelijkenis meer vertoont met het wassen beeld. De nuchtere, in Schagen geboren en getogen Gerard mag zich hiermee scharen onder beroemdheden van wereldformaat als Johan Cruijff en de leden van het Koninklijk Huis.

In 2010 komt het album ‘Gewoon Gerard’ uit en viert Gerard zijn vijfentwintigjarig jubileum. In dit jaar blijkt ook dat niets menselijks Gerard vreemd is. Na jaren van hollen zonder stilstaan, soms ingehaald door zijn eigen succes, raakt Gerard even opgebrand. Hij is zes maanden uit de roulatie. Om vervolgens weer ijzersterk terug te keren. Op televisie, met ‘Sterren Springen’ en ‘Sterren Dansen op het IJs’ en met een nieuw album ‘Ik Ook van Jou’ dat verschijnt onder een nieuw label.

De eerste single van dit album, ‘Echte Vrienden’, een duet met Jan Smit, bereikt de eerste plaats van de hitlijsten. De samenwerking met Jan Smit bevalt zo goed dat Gerard een albumcontract bij Vosound, het platenlabel van Jan Smit, tekent. Met ‘De Nacht Voorbij’, geschreven door Jan Smit en ook van het nieuwste album ‘Ik ook van Jou’, behaalt Gerard wederom de hoogste positie in de hitlijsten. In april 2013 krijgt Gerard een lintje. Met de ontvangst van deze eervolle onderscheiding mag Gerard Joling zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Kortom, het gaat lekker met Gerard. In het najaar van 2013 verzorgt Gerard weer eens een groots eigen concert. Ditmaal in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een show waarin hij ‘gewoon’ lekker zichzelf is en waarin hij solo en samen met bijzondere gasten het publiek in vuur en vlam zet. In de weergaloze live show ‘LEKKER’ passeren hits en muzikale hoogtepunten de revue. En dat zijn er? lekker veel!

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling