Gilbert O’Sullivan

Biografie  Gilbert O’Sullivan

Hij was de superster die de Britse en Amerikaanse single charts in de jaren 70 met liedjes van vertederend melodieus, onbeschaamd sentiment vulde. De Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan wordt nu nog steeds beschouwd met enorme genegenheid en zijn liedjes blijven geliefd over de hele wereld.

Gilbert O’Sullivan is in 1946 geboren in Ierland als Raymond Edward .Toen hij 7 jaar oud was verhuisde hij samen met zijn familie naar Swindon Engeland . Na zijn basis onderwijs werd hij een student aan de kunstacademie van Swindon, gespecialiseerd in grafisch ontwerp. Maar hij had een andere liefde – muziek – en na met een aantal lokale bands als drummer/zanger gewerkt te hebben, is hij begonnen met het schrijven van zijn eigen liedjes, sterk beïnvloed door The Beatles als schrijvers en Bob Dylan als een performer.

Hij noemde zichzelf Gilbert, met een zeer kenmerkend imago, hij bracht twee singles uit bij CBS records en één met klein label, waar hij weinig aandacht van kreeg. Onverschrokken, stuurde hij een demo band aan Gordon Mills, de man achter Tom Jones en Engelbert Humperdinck, die erg onder de indruk was van zijn song-schrijven,en werd ook zijn manager. Het resultaat was van zijn eerste single op het label van MAM, Nothing Rhymed, werd een UK Top tien hit in 1970.

Meer hit singles en een debuutalbum volgden . Maar het was in 1972 dat ALONE AGAIN naturally zijn roem bezegelde,Hij bereikte hiermede de top van de USA chartsover een periode van 6 weken en kreeg hiervoor 3 Grammy nominaties. Spoedig daarna, kreeg hij zijn eerste drie Britse nummer één hits met Clair, Get Down en LPBack to front. Gilbert werd uitgeroepen tot ‘Songwriter of the Year’ tijdens de 18e Ivor Novello Awards, Hij ondernam een 18 steden tour in de Uk en een USA tour, Hij had uitverkochte concerten, klokte een andere UK Top 10 hit met WHY Oh WHY Oh WHY en in 1974 won hij een derde Ivor Novello award.

Een paar jaar later, scheidden Gilbert , vanwege muzikale meningsverschillen, met zijn manager. Er volgende nieuwe vertegenwoordiging van Gus Dudgon (Elton John, Chris Rea) als producent voor zijn volgende album. CBS in 1990 geproduceerd de internationale hit whats In A Kiss. Geschillen met zijn vroegere manager en platenmaatschappij weerhielden hem van het vrijgeven van een nieuw product voor een aantal jaren. Echter, zelfs tijdens deze periode is hij nooit gestopt met schrijven. Voor hem is schrijven de sleutel tot alles wat hij als een artiest doet. Zoals Gilbert zegt, ‘zonder de liedjes, er is geen enkele artiest’.

1990 zag de release van het album In de sleutel van G, hij scoorde met So What terwijl hij zijn tweede album in de 90’s,opnam. Sounds of the loop , waarin het nu klassieke Peggy Lee duet Can’t think straight zit. Hij was betrokken bij een andere rechtszaak , ditmaal tegen rapper Biz Markie voor het plagiaat plegen van ALONE AGAIN naturally.. De 2000s zorgde voor een opleving in zijn carrière, hij retourneerde met The Berry Vest van Gilbert O’Sullivan terug naar de UK Top 20 in 2004 Gilbertville (2011) genoot van succes in het Verenigd Koninkrijk en Japan waar hij in 1994 een nummer 1 had met het nummer Tommorow, Gilbert schrijft nog steeds , Hij tourt met succes. Van zijn concerten ontving hij lovende kritieken voor zijn stem en ”;.. .de blijvende kwaliteit van zijn werk – the sheer tunefulness , lyrische gymnastiek en wit” (Daily Post, maart 2012).

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling