Gino Politi

Biografie Gino Politi

Gino Politi is geboren en getogen in Palermo (Sicilië) – Italië. Reeds op 10 jarige leeftijd trad hij regelmatig op als zanger van het Italiaanse lied.

Na zijn conservatorium opleiding begon hij zijn eigen orkest waarmee hij in Italië veel succes boekte. Dat succes bracht hem – met enkele van zijn orkestleden – naar ons land.

Hier besloot hij zijn muzikale carrière voort te zetten. In eerste instantie als instrumentalist in een orkest, doch al snel werd duidelijk dat zijn stem zijn grootste troef was.

Gino stond dan ook reeds in het voorprogramma van zijn beroemde landgenoot Paolo Conte en deed t.v. shows bij Frank Masmeijer en Henny Huisman. Enkele platenmaatschappijen dongen naar zijn gunsten, maar uiteindelijk besloot hij in zee te gaan met RPC Entertainment.

Zijn “live”-optredens zijn bijzonder succesvol. In zijn stijl- en smaakvolle optreden weet hij een perfecte balans te vinden tussen prachtige, romantische ballads en opzwepende liedjes vol Italiaanse passie: Van Ramazotti tot Pavarotti. Maar ook Andrea Bocelli, Alexandro Safin en Umberto Totzi repertoire.

Steeds opnieuw weet hij zijn publiek te boeien en de zaal aan zijn voeten te krijgen; reden waarom hij zich mag rekenen tot de meest geboekte artiesten van Nederland.

Zijn CD’s, ‘Piccola e Fragile’,’Bella e Fantastica’ en zijn zomergevoel gevend ‘Viva la Mamma’ vonden hun weg naar een gretig publiek en waren terug te vinden in hit- en tipparades. ‘Viva La Mamma’ stond zelfs liefst meer als 5 maanden in de hitparade en was een van meest succesvolle single CD’s van 1997.

Gino Politi: Een zanger die bezeten is van zijn vak en daar dagelijks mee bezig is, hetgeen hem – met zijn fantastische stem en niet te vergeten z’n bijzonder sympathieke uitstraling – heeft gebracht waar hij hoort: DE TOP !!!

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling