Hein Simons

Biografie Hein Simons

Heintje, de Nachtegaal van Bleijerheide
Het is 1965, in het Limburgse Schaesberg wint de 11 jarige Heintje Simons ( 2 augustus 1955) een talentenjacht door op onnavolgbare wijze ‘Mama’, van Robertino Loreti,’ te zingen. De rest is geschiedenis. Producer, Addy Kleyngeld van CNR wordt getipt dat er in Bleyerheide, Kerkrade een jongen rondloopt met een stem als van een Nachtegaal. Kleyngeld reist af naar Limburg, waar de ouders van Heintje de uitbaters zijn van café De Hanni bar, genoemd naar moeder, Johanna Simons.

Mama
Bij CNR krijgt hij via Addy Kleyngeld een platencontract aangeboden .

In oktober 1967 is zijn eerste hit een feit. Het lied ‘Mama’ schopt het tot een nr. 9 positie in de Veronica top 40.

En niet alleen in Nederland, weldra prijkt de Nederlandse versie van ‘Mama’, ook op de Duitse hitparade. Een 90 seconden durend optreden in het populaire Duitse programma ‘Der Goldene Schuss’, zal hem met de inderhaast gemaakte, Duitstalige versie van ‘Mama’, naar de naar de hoogste regionen van de Duitse hitparade voeren.

Heintje is een superster.

Duitsland
En daar blijft het niet bij ‘Ich bau dir ein Schloss’, en Heitschi Bumbeitschi’, brengen hem tweemaal naar de nr.1 positie in de Nederlandse top 40. ‘Oma’tje lief’, Ik Hou van Holland’, ‘Jij bent de allerbeste’, zijn mega hits. En dat is nog niet alles, zes maal zal Heintje de hoofdrol spelen in een Duitstalige film(alle filmposters zijn afgebeeld in het 16 pag. tellende boekje van deze Cd) en zijn stuk voor stuk kaskrakers. ‘Zwei kleine Sterne’, Ich Sing ein lied für dich’, bezetten maandenlang de hoogste posities in de hitparades van Europa.

Cannes
In januari 1970 op de Midem, de muziekbeurs in Cannes, Frankrijk, zal hij worden onderscheiden met een platina award, voor de verkoop van meer 2 miljoen geluidsdragers in Europa, daarmee The Beatles en The Rolling Stones, ver achter zich latend.

Door Radio Luxembourg zal hij worden onderscheiden met twee gouden Leeuwen en div. lauwerkransen.

Amerika
De oversteek wordt gemaakt naar Amerika en ook hier zal hij met twee albums die worden gemaakt voor MGM Records met de abums, ‘MAMA’, en ‘BEST OF ALL, in de Amerikaanse billboard charts top 100 voorkomen. Op uitnodiging van MGM zal Heintje in september 1970 voor de eerste keer optreden in Amerika om vervolgens in november nog eens vier maal een optreden te verzogen in de Coast to Coast Tv show.

Wereldwijd zal ‘de nachtegaal van Bleyerheide’, meer dan 40 miljoen platen verkopen. 40 gouden en 10 platina onderscheiding zullen er aan hem uitgereikt worden Gala du Disc’, gepresenteerd door Mies Bouwman en Willem Duys, uit handen van Maurice Chevalier een Edison uitgereikt krijgen.

In 1973 verschijnt het album “Ik Denk Aan Jou ‘ naar later zal blijken, zijn voorlopig laatst in het Nederlands gezongen album. De carrière van Hein Simons zal zich in de volgende veertig jaar vooral afspelen in de Duitstalige landen en China waar hij tot op de dag van vandaag razend populair is. Nu ruim 41 jaar later staat Hein Simons weer volop in de belangstelling en in de Nederlandse hitlijsten met het album ‘THUIS’

Een voorproefje van de single was reeds te horen en te zien in DWDD bij Matthijs van Nieuwkerk en het programme EEN VANDAAG.

De song ‘Gestolen Uren’ is de eerste single van het album ‘Thuis’.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling