Marco Borsato

Marco Borsato biografie

Vraag een willekeurige Nederlander of hij Marco Borsato kent, en hij zal je een vreemde blik toezenden. Natúúrlijk kent hij Marco Borsato. Iedereen kent Marco Borsato!

Met zestien #1 hitsingles kan je onmogelijk om hem heen en is hij al jarenlang de meest succesvolle Nederlandse zanger aller tijden.

De muzikale carrière van Marco begon in 1990 met het winnen van de Soundmixshow, waar Marco een overtuigende Billy Vera wist neer te zetten met het liedje ‘At This Moment’. Vele optredens en enkele Italiaanse singles volgden en ook drie Italiaanstalige albums, maar het grote succes bleef vooralsnog uit. Dit veranderde volledig toen Marco in 1994 zijn eerste Nederlandstalige single ‘Dromen zijn Bedrog’ uitbracht. In no time veroverde hij de top 40 om vervolgens stevig voor dertien weken op de eerste plaats te blijven staan, een nieuw record! De tweede single ‘Waarom Nou jij’ van het album ‘Marco’ haalde ook de eerste plaats.

Er verschenen meer albums en meer singles, iedere keer tot stand gebracht door hetzelfde succesvolle team mensen waar Marco inmiddels al vele jaren mee samenwerkt. Deze succesvolle creatieve formule, in combinatie met innovatieve marketingtechnieken en het feit dat Marco een geboren entertainer is, leidde van het ene platina album naar het ander.

Marco heeft inmiddels 9 keer in de Kuip gestaan, 30 keer het Sportpaleis op zijn grondvesten heeft laten schudden en ruim 20 keer Ahoy plat heeft gespeeld. Ook alle theaters van Nederland hebben kennis mogen maken met Marco. In 2006 startte Marco aan Symphonica in Rosso, waarbij hij 10 dagen in het Arnhemse Gelredome schitterde. Heel Arnhem kleurde rood en wekenlang is de Gelderse hoofdstad in de ban van Borsato geweest. Maar liefst één op de vijftig Nederlanders bezocht dit muzikale spektakel vol passie! Zelfs de meest sceptische critici moesten toegeven: ‘Marco is de Meester!’.

In de afgelopen jaren heeft Marco talloze onderscheidingen en prijzen gewonnen.

Borsato is sinds 1998 de zeer toegewijde ambassadeur van War Child. Met zijn documentaires, fotoreportages, interviews en lezingen vraagt hij op een unieke manier aandacht voor deze unieke stichting. Ook tijdens zijn concertreeksen staat Marco altijd samen met zijn publiek stil bij het werk van War Child voor kinderen in oorlogsgebieden.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling