Ray Benjamin

Ray Benjamin biografie

Op 2 december 1997 werd ik geboren in Leiden. Ik werd haast zingend opgevoed, omdat mijn vader op dat moment een druk artiest was heb ik het letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Toen ik 4 jaar was heb ik zelfs een liedje met mijn vader opgenomen in de Westcourt studio van mijn grote voorbeeld Mike Peterson. In 2008 opende de deuren van Café M’n Schoonmoeder in Leiden. Dit was het café van mijn vader met ieder weekend live artiesten. Hoewel ik toen pas 11 jaar oud was, was ik regelmatig achter de bar te vinden met een microfoon in mijn handen en zong ik vaak liedjes met de artiesten die bij ons kwamen zoals Willem Barth, Bouke, Django Wagner en natuurlijk met m`n vader. Ik vond het steeds leuker om te zingen en het vermaken van het publiek en dit deed ik dan ook met veel plezier.

Ik deed mee aan diverse talentenjachten en werd steeds enthousiaster. Tegen mijn verlies kan ik niet zo goed dus haalde ik iedere keer het beste uit mezelf wat resulteerde dat ik van de 8 talentenjachten waar ik aan meedeed 6x met de eerste prijs naar huis ging waaronder de gewaardeerde talentenjachten “de stem van het Rembrandtplein” en “de Koperen vis Live”.

Op mijn 13de was mijn vader geboekt voor een optreden in Café de Volendammer in Hoorn, zoals altijd haalde hij mij bij het laatste liedje op het podium om samen een liedje te zingen, Frank van Etten die ook aanwezig was hoorde mij daar voor de eerste keer zingen. Hij was zo enthousiast en vroeg aan m`n vader om eens samen naar zijn studio in Apeldoorn te komen om het één en ander te bespreken, na dit gesprek bood Frank ons een contract aan en schreef en produceerde voor mij “Kus kus en streel me”. Mijn eerste single was geboren.

Na het succes van alle talentenjachten en mijn eerste single, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn vader had me zonder dat ik het wist opgegeven voor de audities van het SBS6-programma “Bloed zweet en tranen” en schopte ik het tot de televisie opnames. Als zevende (van de vijftien kandidaten) moest ik het podium op. De jury was laaiend enthousiast en ik kreeg van Xander de Buisonjé, Roxanne, Andre Hazes jr. en Lange Frans een staande ovatie en zo geschiedde het dat ik tot het einde van de show in de hotseat mocht blijven zitten en doorging naar de kwartfinale. Helaas eindigde het avontuur voor mij in de kwartfinale na een battle tegen Mike Peterson. Maar het was zeker het begin van iets moois want ik kreeg door mijn optreden in dit programma een platencontract aangeboden bij het gerenommeerde NRGY Music en mocht ik optreden in een uitverkocht AHOY, de afterparty van de toppers en het Jordaanfestival.

Een aantal maanden na “Bloed zweet en tranen” bracht ik mijn tweede single uit; “Ik wil graag van je houden” geschreven en geproduceerd door Tom Peters en Hans Aalbers.

Toen bleef het een jaartje stil. Ik trad veel op maar wist niet goed welke kant ik op wilde qua muziekstijl. Na een gesprek met mijn maatje Wesley Klein kwam het idee voor de single ‘Alleen jij’. Op dit moment zijn we weer terug op het “oude nest’ en zijn we opnieuw de studio ingedoken bij Hans Aalbers en hebben we in samenwerking met Tom Peters en tekstschrijver Hans Louws “Viva La Vida” opgenomen, een liedje met Zuid Amerikaanse invloeden en word gezien als een kanshebber door de kenners. Deze single komt 13 september in de landelijke release, op dezelfde dag zal ook de remix-versie van “Alleen jij” verschijnen die gemaakt is door DJ Rob van Dijck.

Naast de vele optredens door het hele land zijn we alweer druk bezig met de opvolger hiervan die in januari 2018 uit zal komen.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Bereikbaar, correct, duidelijk, vriendelijk en attent.

Van A tot Z een uitstekende ervaring en dito optreden van de artiest. Bij het volgende feest zal ik zeker weer een beroep op Jannie doen.
- BOVENKARSPEL
49 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling