Rene Riva

Biografie Rene Riva

René Riva werd op 19 mei 1979 in Amsterdam geboren. De eerste keer dat René besefte hoe mooi zingen kan zijn was toen hij in 1992 de films van de komieken Laurel & Hardy ontdekte.

Oliver Hardy, een tenor, zong namelijk in een aantal van die films en dat wekte bij René aardig wat interesse.

Hardy bleek, voordat zijn filmcarrière begon, als zanger werkzaam geweest te zijn en hij was een groot bewonderaar van operazangers waaronder de tenor Enrico Caruso. René werd in 1994 zo gegrepen door een concert van De Drie Tenoren (Domingo, Carreras en Pavarotti) dat hieruit zijn voorliefde voor opera en Italiaanse muziek groeide. Menig lied werd dan ook door René meegezongen.

Na een poos ontdekte René dat de Amsterdamse zanger Willy Alberti vele Italiaanse nummers en opera aria’s op zijn naam had staan. Hij werd een bewonderaar van de Amsterdamse tenor en herkende overeenkomsten met zijn eigen stem. Door de mooie Nederlandse ballades van Willy werd René ook een liefhebber van Nederlandstalig repertoire.

2000-2004

In 2000 werd René ontdekt door Corry Verbrugge, een zuster van Willy Alberti, en haar dochters Ria en Mary. Zij vonden dat René meer met zijn talent moest doen. René bracht in mei 2003 in eigen beheer een single uit, met daarop twee Nederlandse nummers en twee Italiaanse nummers. Deze single kwam bij platenmaatschappij Sony-BMG en producenten Emile Hartkamp en Norus Padidar terecht en zij werden al direct erg enthousiast. In september 2003 kwam voor René zijn eerste grote optreden: het Jordaanfestival. Organisator Jan de Bie hoorde René onder begeleiding van ‘t Rembrandt Duo zingen en vroeg hem of hij als speciale gast met ‘t Rembrandt Duo wilde optreden op de openingsavond van het Jordaanfestival. Het was de eerste keer dat het Jordaanfestival bij de Westertoren werd gehouden. Na aankondiging van presentator Herman Emmink zong René ‘O, Mooie Westertoren’, ‘Liefde’ en de ‘Italiaanse medley’. Hij kreeg van het publiek een staande ovatie. Het eerste optreden voor groot publiek was een daverend succes. In 2004 trad René wederom op bij het Jordaanfestival, deze keer maakte hij deel uit van het Jordaan ensemble. Het werd weer een geslaagde avond.

2005

In april 2005 maakte René zijn grote televisiedebuut bij het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied ter ere van Willeke Alberti. Als verrassing kwam René uit de coulissen van Carré tevoorschijn en zong een nummer dat Willeke vroeger als duet met haar vader zong: “Niemand laat zijn eigen kind alleen”.

Het aantal reacties was overweldigend en zeer positief.

René’s debuutalbum werd op 2 mei uitgebracht en hij kreeg het eerste exemplaar uit handen van Willeke Alberti. Het album was het resultaat van de vruchtbare samenwerking van René met de producenten Emile Hartkamp en Norus Padidar. Het album werd opgenomen met muzikanten van het Metropole Orkest en accordeonist Rolus Karssen. Henk Berenschot en John van de Ven schreven de arrangementen, Jacques Verburght nam de gitaren voor zijn rekening, verbluffende backing vocals verleenden hun medewerking en als klap op de vuurpijl nam René ook een duet op met Willeke Alberti: ‘Wij zijn echte vrienden’.

René’s nummer ‘C’est la vie’ werd in 2005 en 2006 een ware hit die overal mee wordt gezongen. Een onbezonnen en onbezorgd liedje over de zomer met een hoog feestgehalte. In beide jaren deed René veel radio-interviews en t.v. optredens bij zenders door het hele land, waaronder het ondertussen legendarische RTV Oost programma “De Regiotap” van Willie Oosterhuis. Bij de laatste mocht René binnen een jaar tijd drie supersterren in ontvangst nemen, voor de singles ‘Ik pluk ’n ster voor jou’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’.

Bij Edwin Evers (Radio 538) en Daniël Dekker (Radio 2 – TROS Muziekcafé) trad René in juli en augustus live op met een accordeonist en twee gitaristen. Onder hun begeleiding bracht hij ‘De glimlach van een kind’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’ ten gehore.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling