Simon Feenstra

Biografie Simon Feenstra

Simon Feenstra werd geboren in Burgum, een klein dorpje in Friesland. Als 8-jarige stroopte hij met zijn klasgenootjes de lokale playbackshows af. Enthousiast en onbevangen, vergat hij altijd te playbacken, maar zong hij de longen uit zijn lijf.

Nog steeds leeft Simon voor de muziek en toont hij met zingen zijn ziel. Hij studeerde af aan het conservatorium met een 9,5 met onderscheiding. Daarna voerde zijn carrière hem langs verschillende podia in de jazz-, pop-, en theaterscene. Als Simon liedjes covert maakt hij er altijd iets eigens van. De cover van “You’re All I Need” werd enthousiast ontvangen op Radio 6 Soul/Jazz en in december 2011 won hij de tweede prijs bij de Radio 2 Top 2000 Cover Contest met “A New Day”.

Sinds een paar jaar schrijft Simon eigen liedjes, alleen of met anderen. Hiermee won hij in 2011 het Zomerterras Concours. In 2013 kwam Simon Feenstra’s eerste CD “Speak Out!” uit, in eigen beheer uitgegeven. Het hele album is live in één take voor publiek opgenomen, uniek in Nederland. Het album werd gepresenteerd in Het Vondelpark afgelopen zomer en door de pers zeer positief ontvangen. De titelsong “Speak Out” wordt van Amsterdam tot Berlijn en Afrika, gebruikt als strijdlied tegen discriminatie en homohaat. Starting All Over Again is het centrale lied tijdens het Tafelhuis, een actie van 6 lokale omroepen.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling