Tim Akkerman

Tim Akkerman biografie

In 2011 wist Tim Akkerman zich te ontworstelen aan het imago van tiener- en rockidool en kwam met het zeer persoonlijk en ingetogen album ANNO, dat zich mocht verheugen op overwegend positieve recensies, en werden er optredens gedaan op onder andere Songbird Festival. En waar sommige critici de muziek hier en daar nog wat ‘veilig’ vonden, over één ding was iedereen het eens: Tim Akkerman zelf is allesbehalve veilig. Een moedig mens dat zich kwetsbaar durft op te stellen en bereid is alles op te geven om te kunnen doen waar hij echt in gelooft!

En opnieuw slaat de eigenzinnige zanger nieuwe muzikale paden in. Met een retestrakke liveband die meer dan voorheen mede verantwoordelijk is voor de eveneens nieuwe sound, wordt er dit keer het gaspedaal steviger ingetrapt dan op ANNO het geval was. Werden met betrekking tot dat album nog parallellen getrokken met klassieke singer/songwriters als Paul Simon en Nick Drake, als ook meer eigentijdse troubadours als Tim Christensen, het nieuwe materiaal toont meer referenties met bands en artiesten als Mumford & Sons en Ben Howard. Maar zelfs Bruce Springsteen is niet ver weg.

Aangezien deze klassiekers in wording niet aan het publiek onthouden mogen worden, verschijnt er in april van 2014 een nieuw album getiteld “The Journey”. Hiermee zullen in het seizoen 2014/2015 diverse theaters en schouwburgen worden aangedaan. Maar voor die tijd moet uiteraard ook het clubcircuit nog worden aangedaan!

Ook laat Tim Akkerman zijn maatschappelijke kant zien door zich een jaar lang in te zetten als Ambassadeur van Vrede voor vredesbeweging PAX. Speciaal voor PAX werkt de zanger aan een lied over vrede (“Brave Of Our Hearts”), waarmee hij mensen wil aanspreken die zich net als hij persoonlijk gedreven voelen zich voor vrede in te zetten. Akkerman: “Vrede hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Begin gewoon in je eigen omgeving.” Dit nummer zal tevens op zijn album “The Journey” komen te staan.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling