Wesley

Biografie Wesley

Wesley, geboren op 20 januari 1986 in Goirle, opgegroeid in een warm Tilburgs gezin wordt al vanaf zijn jeugd door dik en dun gesteund door zijn ouders en oudere broer. Wesley wil n.l. maar 1 ding en dat is zingen! Wesley’s grootste wens is beroemd worden en ooit een concert te mogen geven in een uitverkocht Ahoy.

Vanaf zijn kleutertijd trok hij al de aandacht op school met zijn heldere blauwe ogen en ondeugende streken. Later op schoolfeestjes kwam duidelijk naar voren dat hij zich op het podium goed thuis voelde. Rond zijn 12e jaar werd hem gevraagd eens een liedje van Jantje Smit te zingen, waarmee hij vervolgens een verpletterende indruk maakte en hij de smaak pas echt goed te pakken kreeg. Heel veel talentenjachten wist hij te winnen met zijn bijzondere stemgeluid en apetrots was hij toen Pierre Kartner speciaal voor hem het nummer ‘Bedankt’ schreef. Een prachtig gevoelig liedje, wat Wesley heeft opgedragen aan zijn ouders.

Zijn schare fans groeit gestaag en niet alleen door zijn heldere en bijzondere stemgeluid. Tijdens zijn optredens voelt men dat elk nummer vanuit zijn hart, vol passie en emotie wordt vertolkt. Wesley, de Tilburgse volkszanger, wereldberoemd in Brabant, maar ook landelijk steeds meer een begrip!

Op zijn 17e kreeg Wesley een platencontract bij HDJM Music aangeboden, waar zijn tweede single met als titel ‘Bewijs Het Dan’ een notering in de Top 100 behaalde. Zijn derde single ‘Yo Te Quiero’ scoorde zelfs in de Mega Top 50 en wist door te dringen tot de Hilversumse playlist. Destijds voor een Nederlandstalig nummer uitzonderlijk te noemen. 12 oktober 2003 een dag om nooit te vergeten, niet alleen de releasedatum van zijn debuut album ‘Ik Hou Nog Steeds Van Jou’ maar wat te denken van het Mini Concert dat hij mocht geven voor 2000 mensen met één van de beste liveband van Nederland. Het concert was 1 groot hoogtepunt. Een happening waar niet alleen Wesley, maar ook 2000 fans heel veel plezier aan hebben beleefd. In mei 2004 is de vierde single een feit, ‘Ze Danst Daar Eenzaam In De Nacht’ die net als de vorige singles wekenlang genoteerd stond in alle Nationale Hitlijsten. In juni 2004 is het 2e album ‘Geluk In Het Leven’ gelanceerd die net als het 1e album de Top 100 behaalde. Tevens kwam zijn eerste DVD uit met als titel, ‘Bedankt Voor Alles’, een DVD waarvan de opnamen in Turkije hadden plaats gevonden. Voor de opnamen van de 2e DVD ‘Kom Grijp Je Kansen’ is gekozen voor de mooiste plaatsen in Nederland.

De fan clubteller staat inmiddels op zo’n 1000 zeer trouwe fans, die zo vaak mogelijk bij een optreden aanwezig zijn en sommige fans er wel 8 uur reistijd voor over hebben om hun idool te zien optreden. Zelf zegt Wesley ‘ongelooflijk trots en blij te zijn met al zijn fans.’ Wesley is Cool Vet cool de slogan, die Robbertje Bartol in zijn uitzending bij Omroep Brabant verzon, was een regelrechte kreet die vele radiostations overnamen. Zelfs reclame bureaus namen de slogan over, en overal waar Wesley komt hoor je de kreet.

In november 2004 krijgt het grootse Mini-concert van 2003 een vervolg. Met begeleiding van de band That’s It hebben 2500 fans volop genoten van Wesley, elkaar en het levenslied. Omdat Wesley helemaal de smaak te pakken heeft van het optreden met een live band en fans die speciaal voor hém komen, gaat in 2005 de eerste Brabantse tour van start. De droom van Wesley om als artiest, na een aantal uitverkochte fanclubdagen, in grote zalen concerten te gaan geven wordt werkelijkheid. Samen met collega-artiesten heeft Wesley door heel Nederland vanaf 2005 een reeks concerten gegeven. Klap op de vuurpijl was het concert op 13 mei 2006 in het IJssportcentrum te Tilburg. Samen met duizenden fans stond Tilburg volledig in het teken van muziek, gezelligheid- en saamhorigheid.

De reallifesoap ‘M’n Hartendief’ uitgezonden op SBS6, waarin Nederland de muzikale avonturen en bezigheden van de volkszanger kon volgen was een kijkcijferhit. 2006 was het jaar van de hitsingles ‘Romeo’ en ‘Kom Dans Met Mij’ en is de live DVD ‘Wesley Live in Concert 2006’ uitgebracht.

In december 2006 heeft Wesley zijn eerste kerstsingle ‘Ik wil met Kerstmis bij jou zijn’ opgenomen. Deze single is op radio 3 FM benoemd tot beste kerstsingle van 2006. De single is erg speciaal omdat er ook een Duitse versie van het nummer op staat: ‘Zu Weihnachtsabend Will ich Bei Dir Sein’.

Mede vanwege het succes van De reallife soap op SBS6 is de fanclub weer fors gegroeid, zijn de concerten volledig uitverkocht en is de laatst uitgekomen Live DVD binnengekomen op de 5e plaats van de DVD top 30. Helaas ging de platenmaatschappij, waar ook Wesley onder contract stond, failliet en belandde de carrière van Wesley even in de luwte.

2010 Inmiddels staat er een nieuw team klaar om Wesley’s dromen waar te maken. Een nieuwe manager en een nieuwe platenmaatschappij. Een zeer ervaren team, aangevoerd door Riny Schreijenberg, de man die in het verleden sterren zoals o.a. Frans Bauer en Marianne Weber heeft ontdekt en grootgemaakt. Na veel oriënterende gesprekken is er een weg uitgestippeld die er toe zal leiden dat Wesley de carrière krijgt die hij verdient. Ook Omroep Brabant gelooft in de zeer sympathieke Tilburgse zanger en heeft DeFilmMaker.nl opdracht gegeven om een reallife soap te produceren, waarin de kijker stap voor stap in 12 afleveringen kan meebeleven hoe Wesley en zijn nieuwe team op weg gaan naar nieuwe successen!

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling