Right Said Fred

Right Said Fred biografie

Right Said Fred is een Britse popgroep, die in de begin jaren ’90 met ‘I’m Too Sexy’ en ‘Don’t Talk Just Kiss’ twee grote hits scoort. Right Said Fred dankt zijn naam aan de gelijknamige (Britse) hitsingle van Bernard Cribbins uit 1962. De groep bestaat uit de (kale/kaalgeschoren) broers Richard en Fred Fairbrass en Rob Manzoli. De broers Fairbrasse werken in een sportschool en laten zich in 1991 inspireren door de spiernekken daar. Ze nemen het nummer ‘I’m Too Sexy’ op professionele manier op.

De platenmaatschappijen zijn niet echt geïnteresseerd, maar een klein label ziet er wel brood in. BBC Radio 1 is gelijk wild enthousiast over ‘I’m Too Sexy’. De single haalt in Nederland de Top 20. In Engeland en de Verenigde Staten voert het liedje-met-de-knipoog een aantal weken de hitlijsten aan. ‘Don’t Talk Just Kiss’ en ‘Deeply Dipply’ halen beide de Top 10 in Nederland en ook het album Up (’92) wordt een succes. Sex & Travel uit 1993 levert weer een hitsingle op en wel ‘These Simple Things/Daydream’. Het laatste hitje van Right Said Fred in ons land is ‘Blumped’. Het album Smashing! (1996) gaat aan de aandacht voorbij.

En ook voor Fredhead uit 2001 loopt Nederland niet warm. De Engelse spierbundels treden nog veel op in het Duitse feesten- en partijencircuit.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Snel en professioneel waarop alles geregeld wordt. Duidelijk.
- Amstelveen
34 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling