Big Country

Biografie BIG COUNTRY

De Legendarische Schotse Celtic Rock band werd opgericht in 1981 door de gitaristen Stuart Adamson en Bruce Watson beide inwoners van woonplaats Dunfermline in Schotland.

In eerste instantie gedreven door een gedeelde visie van gitaar melodie, harmonie en lyrics, de klassieke Big Country Sound werd later die zomer versterkt  door de komst van drummer Mark Brzezicki en bassist Tony Butler. Dit is BIG COUNTRY dat (met producer Steve Lillywhite), het klassieke debuutalbum ‘The Crossing’ opnamen in 1983. De band brak massaal wereldwijd door met het uitbrengen van het album “Fields Of Fire”, de “Chance” en de titel song ‘In A Big Country’, wat een massale wereldwijde hit werd, meer dan 2 miljoen exemplaren werden verkocht en  waarvoor ze liefst naar 3 prestigieuze Grammy nominaties in de Verenigde Staten ontvingen.

Het succes bleef gedurende de 1980’s met de release van de anthemic nummer één “Wonderland” en het tweede album ‘Steeltown’ (1984),wat debuteerde op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk en bevatte de hit singles ‘East Of Eden’, Just a shadow’ en ‘Where the Rose is Sown”. In 1985, Big Country verscheen tijdens Live Aid in Londen gevolgd door meerdere succesvolle album ‘The Seer’ releases (1986, waaronder de bands grootste UK hit ‘Look Away’, die ook nummer 1 in de Ierse Singles chart bereikte) en “Peace In Our Time” (1988), waardoor de band werd gevraagd om op te treden op het eerste ooit, door particulieren gesponsord  optreden in Rusland in het Sportpaleis van Moskou.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling