Kensington

Kensington biografie

Kensington is een Nederlandse rockband uit de stad Utrecht. De band ontstond in 2005 en heeft sindsdien twee ep’s en vier albums uitgebracht. Hun debuutalbum ‘Borders’ verscheen in 2010. De eerste single van het album, ‘Youth’ geheten, werd volop gedraaid op 3FM, MTV en TMF. In 2012 verscheen het tweede album ‘Vultures’.

Kensington begon in 2013 met shows op het Eurosonic Noorderslag-festival en een korte tournee langs Nederlandse zalen. Daarnaast stond de band in het voorprogramma van Two Door Cinema Club en Kane. Ook was Kensington de eerste Nederlandse band die was bevestigd voor Pinkpop en speelde de band in de zomer van 2013 op festivals in binnen- en buitenland.

Na een drukke festivalzomer stonden twee clubshows gepland. In oktober stond de band voor een uitverkochte Oosterpoort in Groningen en Paradiso in Amsterdam en speelde Kensington samen met Franse band BB Brunes voor een uitverkochte L’Aeronef in Lille. In januari 2014 toerde de band door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België.

Tijdens Eurosonic in Groningen 2014 werd bekend gemaakt dat Kensington tot ambassadeur van de Vrijheid is verkozen. De band ging met een helikopter langs de verschillende bevrijdingsfestivals om op te treden en om aandacht te vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog.

Het derde album kwam in 2014 uit, uit genaamd ‘Rivals’. Na een week bereikte het de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100.

In 2016 kwam het vierde studioalbum van Kensington uit: Control. Het album was binnen 24 uur al een gouden plaat. Rondom Control kondigde Kensington een Europese tour aan in 2017 door Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en België. Ook zijn zij in 2016 en 2017 veelvuldig samen met Armin van Buuren op tour geweest voor de wereldtournee van Van Buuren (Armin Only – embrace tour). Dit volgde uit de samenwerking rondom het nummer ‘Heading Up High’ die Armin van Buuren samen met de band heeft gemaakt.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Snel en professioneel waarop alles geregeld wordt. Duidelijk.
- Amstelveen
34 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling