Rik Vinke

Rik Vinke biografie

Nog maar 19 jaar jong en hij timmert, samen met zijn jonge band aardig aan de weg!Rik is gefascineerd door country muziek en dat kun je goed terug horen in zijn warme stemgeluid.

Tot grote verbazing werd Rik gevraagd om een platencontract te tekenen bij het NEO-RECORD label. En dat deed hij! Er werd een single opgenomen die direct goed aansloeg in Nederland. De plaat ‘Don’t know why I miss you’ stond namelijk 9 weken op nummer 1 in de Nederlandse country charts. Door dit kleine succes zochten zei nog een extra uitdaging. Rik deed mee met het ‘Drents liedjesfestival’ In 2016. Hij werd met zijn nummer ‘Eem lös van alles’ door publiek en jury verkozen als winnaar en dat leverde hem veel bekendheid op in Drenthe.

Hierdoor leek alles een stuk sneller te gaan. Mede hierdoor lieten de grote festivals al snel van zich horen. Zo speelde Rik veel voor de televisie ( RTV Drenthe, 3FM ) maar ook werd hij gevraagd voor het ‘officiële 5 mei bevrijdingsfestival’ en trad hij op voor het grootste country event van de benelux. Eind juli 2017 bracht Rik zijn debuut album ‘forged in fire’ uit. Een album met 11 songs waarvan 10 eigen. Ook dit werd regionaal, landelijk en zelfs internationaal goed opgepakt.

Het jaar 2017 eindigde voor Rik heel erg goed. Hij speelde in meerdere voorprogramma’s van o.a ‘The bluebirds’, een trio formatie bestaande uit Elske Dewall, Krystl en Rachel louise. De band is onder anderen bekend van de vele optredens bij RTL Late-night. 25 november ontving Rik ook nog eens een Award voor ‘meest veelbelovende country act van het jaar’. Ilse de lange ging er die dag vandoor met de award voor ‘Beste zangeres’.

Rik Vinke en zijn band zorgen voor een mooi programma met veelzijdige country gerelateerde muziek. Deze jonge band zorgt voor een avond die je niet snel vergeet!

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 750 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling