BLØF

Biografie BLØF

Alles blijft anders

Drie eenvoudige woorden, waar lang over is nagedacht en die precies verwoorden waar BLØF op dit moment staat: we doen hetzelfde, we zijn wie we zijn, maar dan anders. Drie woorden die een frisse, nieuwe toon aangeven. Tegelijkertijd verwijst de titel van het tiende BLØF album naar de dood van drummer Chris Götte. Als het album in het voorjaar van 2011 verschijnt is het tien jaar geleden dat Chris door een motorongeval om het leven kwam. “Zonder hem blijft alles anders”, zegt Peter Slager van BLØF. “Hij is altijd bij ons gebleven, heeft zijn stempel op de band gedrukt en zijn invloed is onvergetelijk. Dat willen wij in ere houden.”

Toch is Alles blijft anders geen album dat in het verleden blijft hangen. Het is een nieuw begin, een vooruitblik op de jaren die nog komen. “We zijn allemaal ouder geworden, onze levens zijn veranderd, maar we voelen nog altijd dezelfde hartstocht, zijn nog steeds jonge honden. Meer dan ooit hebben we de ambitie de beste en grootste band van Nederland te zijn en te blijven.We willen nog zeker tien jaar op dit niveau door. Dit album is daarvan het begin.”

Op dit tiende album klinkt BLØF fris en jeugdig, maar ook pittig en doorleefd. Als een gitaarband, een rockband, met toetsenist Bas Kennis als volwaardige tweede gitarist. Alles blijft anders is een stevig album, met weinig ballads, maar vooral rocksongs. Het is volgens Peter Slager een optimistische, positieve en begrijpelijke plaat. Recht voor zijn raap, in zowel tekst als muziek. De twaalf liedjes zijn hoopgevend van toon en gaan over veranderingen ten goede. “We willen mensen ervan bewust maken dat dingen altijd beter kunnen. En dat hoeft niet ingewikkeld of beangstigend te zijn. We willen ze moed inspreken, lef geven.” De teksten gaan over veranderingen op het persoonlijke vlak, maar zijn soms ook een reactie op veranderingen in de maatschappij. “Er heerst zoveel angst en cynisme,mensen missen het geloof in zichzelf, of in anderen.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling
Menu
Advies nodig?