De Wethouders

De Wethouders

Als je echt goede muzikanten wilt om een band te vormen, speur je die zo op via het internet. Met een beetje geluk kunnen ze leuk meespelen en zal je ze op weinig fouten kunnen betrappen. Het blijft dan altijd wel de vraag of die muzikanten uit Appelkuttenveen dezelfde muzieksmaak, dezelfde humor en dezelfde visie hebben als jij. Wat een fijne bijkomstigheid is het dan als je beste maten van weleer, die gewoon in de buurt wonen, precies in het plaatje blijken te passen.

Mark en Stefan scheuren de versterkers open. Als je dan Dennis op z’n drumstel laat rammen en Bart-Jan op z’n bas het geheel van de lagere frequenties laat voorzien, brengt dat even flink wat meer volume en kracht bij. Vanaf het moment dat dit viertal samen de handen en stembanden lieten spreken, keken ze elkaar aan en schudden goedkeurend het hoofd: verdarre, wat klinkt dat lekker, man!

Anders zet ik wel even een stacaravan in mijn achtertuin. Zo besloot Stefan toen het viertal op zoek was naar een geschikte ruimte om hun muzikale vaardigheden met elkaar te meten. Toen daar ineens een stacaravan in de achtertuin van Stefan stond, was de oefenruimte geboren van het toen nog naamloze genootschap.

Van een duidelijk toekomstbeeld was nog niet echt sprake: optreden deden ze nog niet. Dit bleef zo tot de ouders van Mark hun 25 jarig huwelijk vierden. Natuurlijk moest hun allerliefste zoon daar met zijn bandje komen optreden. Een dag van tevoren mochten ze soundchecken in Cafe-zalencentrum Den Kaat te Zuidwolde. Vanuit de kroeg was het gejank van twee Telecasters te horen. Tijdens de soundcheck kwam er wat volk de zaal binnendruppelen. Ze vonden platen als “Deurdonderen” en “Rockin All Over The World” wel mooi klinken.

Even later stond de band, dankzij de zelfbenoemde “nachtburgemeester van Zuidwolde”, op Youtube onder de noemer “De Wethouders.”Ook al waren ze zelf nog niet overtuigd van de naam, het volk rondom begon al te roddelen. Heb je het gehoord, De Wethouders spelen in de feesttent binnenkort! Toen ze beseften dat het volk de naam “De Wethouders” al omarmd had, is de band voor het eerst officieel gepresenteerd op 4 februari 2012 als “De Wethouders”.

Sindsdien is menig feesttent / kroeg / schuur plat gespeeld en heeft de band zich verbaasd over het bandleven. Ze wisten dat het mooi zou zijn, maar wanneer er tijdens een optreden duizend mensen meebeulen met verschillende rockkneiters, wordt duidelijk dat niks anders dit kan overtreffen. De Wethouders zijn zeker van plan in deze samenstelling door te gaan en steeds een stapje hogerop te komen. De muziek voelen en dit gevoel overbrengen aan het volk is iets wat ze met iedereen willen delen en zo lang mogelijk willen blijven doen.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 2150 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling