Vanavond niet Schat!

Vanavond niet Schat!

We breken de hut af!

Met deze instelling begint de Nederlandstalige band Vanavond niet, Schat! aan een optreden en dat is precies waar ze het allemaal voor doen. Optredens zijn niet zomaar optredens, ieder optreden is voor de band een nieuwe uitdaging om het publiek voor zich te winnen. Want daar gaat het natuurlijk om: het publiek moet een goede avond hebben.

Het geheim hierachter ligt in het plezier dat deze band uitstraalt. Ze hebben er lol in en dat weten ze zonder moeite over te brengen op het publiek. Deze aanstekelijke uitstraling is geen toneelspel, dit komt door een jarenlange vriendschap en een gezamenlijke passie voor muziek. Gelukkig dat die passie muziek betrof en geen korfbal, anders was Vanavond niet, Schat! een bijzonder gezellig korfbalteam geweest en daar schiet niemand wat mee op. Voor meer info zie onze bio.

Het tweede onderdeel van de kracht van Vanavond niet, Schat! is het repertoire. De band speelt voor het grootste deel covers. En niet zo maar covers. Na een zorgvuldige selectie is het een bloemlezing uit 30 jaar Nederlandse pophistorie geworden. Het publiek dat staat te kijken blijkt spontaan de meeste teksten te kennen en na een kleine aanmoediging uit volle borst mee te zingen. Na diepgaand onderzoek blijkt dat deze aanmoediging het beste tot zijn recht komt als hij in vloeibare vorm toegediend wordt.

Om het toch nog een beetje verwarrend te maken heeft de band hier en daar de gewoonte nummers in elkaar over te laten lopenen terug te laten komen in andere nummers waarbij de nummers die in andere nummers terugkomen lijken op de nummers die gespeeld worden maar toch weer andere nummers blijken te zijn. Of niet. Maar dat houdt het wel spannend!

Dat vond ook de jury van de ‘Clash of the coverbands’, een jaarlijkse competitie voor de beste coverband van Nederland op de beste poppodia. Na zo’n beetje alles gewonnen te hebben wat er in de voorrondes te winnen viel, heeft Vanavond niet, Schat! De ‘Public’s Favourite Award’ gewonnen!

Zoals het Nederlandse lied soms een lach en een traan kent, heeft Vanavond niet, Schat! ook haar tegenslagen gehad. Tegenover het feesten, de lol en de vriendschap staat in schril contrast het overlijden van bandleden Royd Spanjers (1999) en Theo van Niftrik (2012). Met het diepste respect voor hun vrienden hebben de leden van Vanavond niet, Schat toch de draad weer opgepakt en gaan ze verder de toekomst in.

En dan het Oranjegevoel… Als huisband van de Oranjecamping zorgt Vanavond niet, Schat! keer op keer het feest voor de supporters van ons elftal. Met trots hebben we gespeeld op het WK in Duitsland, het EK in Zwitserland en hebben we de eer gehad om het almachtige avontuur van het WK in Zuid Afrika mee te mogen maken!
Jokko de Wit van De Oranjecamping : “Wij selecteren natuurlijk alleen de allerbeste om goed te presteren tijdens het WK. Met de vorm zit het wel goed, het meezingen gaat vanzelf en we gaan er een spetterend feest van maken.”

Als Johan Cruijff artiest zou zijn, zou hij zeggen, ‘Als de drummer aftikt, moet je beginnen’. En dat zullen wij doen.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 1975 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling