Accordéon Mélancolique

Accordéon Mélancolique biografie

Twee accordeons die met elkaar flirten, elkaar uitdagen, kibbelen en elkaar omhelzen. Parels uit de Zuid-Amerikaanse en Franse traditie, dansend op wolken in een wereld van toetsen, balgen en lucht. Kruidige samenklanken uit zonovergoten Mediterrane en Caraïben brengen Hollands vlinders op andere gedachten..

Referentie

Ministerie van SZW: “Compliment voor de samenwerking vooraf en de kwaliteit van de muzikale presentatie tijdens de uitreiking van de Joke Smit-prijs.”

Concerten en sprankelende muzikale omlijsting met grotendeels eigen werk, met invloeden uit de hele wereld: niet alleen prikkeling van de zintuigen, maar ook ruimte om in contact te komen met je eigen herinnering of vermoeden van simpele schoonheid. Muziek benaderd als een Haiku, gevoel uitgedrukt als klank. Dit is wat deze twee muzikanten uit hun twee accordeons proberen te halen in een programma met gedichten, citaten, anekdotes en ….vooral muziek.

Hun eerste CD L’imparfait du Cœur werd uitgebracht in 1998, en werd door het Zweedse accordeonmagazine Dragspels Nytt uitgeroepen tot de beste accordeon CD van 1999. Naar aanleiding daarvan speelden ze in zomer 2000 en 2003 op festivals in IJsland en Denemarken. Later volgden Duitsland, Engelenad, Egypte en Noorwegen (2016).

Sinds 1999 werden door Accordeon Melancolique honderden concerten gegeven. Een zevental cd’s, met veel eigen composities vinden hun weg naar muziekliefhebbers wereldwijd. Zes bladmuziekbundels zijn inmiddels uitgegeven. Ze worden enthousiast gebruikt door muzikanten en muziekscholen. De waardering voor hun muziek blijkt ook uit het veelvuldige gebruik ervan in films, documentaires, dans- en theaterproducties, commercials etc.

Referentie

Nissan Europe N.V.:
“Many expressions of enthusiasm from both journalists and Nissan rep- resentatives. “Accordéon Mélancol- ique” added that extra touch of mari- time flavour and blended in well with the atmosphere on board.” T. Holmes, Manager.

Concerten:

*Marburg (D) Internationaal Ac- cordeonfestival 2012. *10 lunch- pauzeconcerten in de tuin van Kasteel Middagten, De Steeg voor ABN pri- vatebanking. *Utrecht Stadsschouw- burg. *Londen (GB) Concert in Gros- venor Chapel. *Hilversum- Raadhuis Literair! I.s.m de schrijfsters: Vonne van der Meer, Tessa de Loo en Nelleke Noordervliet. *Amsterdam – Tijdens het Boekenbal. *Amsterdam – Van Gogh Museum. Vrijdagavondconcert. * ‘s-Hertogenbosch concert in Theater aan de Parade. *Enschede Concordia. Tijdens tangofestival Fiebre del Tango. *Vele concerten op de dag van de Romantische muziek in Rotterdam.

Optredens toegesneden op de wensen van de opdrachtgever:
* Egypte,

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 800 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling