Rutger vd Ree | Percussionist

Rutger vd Ree | Percussionist biografie

Boek nu deze geweldige en zeer ervaren percussionist voor een optreden op u evenement! In interactie met het publiek een ideale enigizer.

Rutger van der Ree ontdekt de djembe in 1985 bij Ponda O’Brian in een van schaarse djembelessen die er in die tijd waren in Amsterdam. Gebrekkige informatie over de djembe en een flinke dosis nieuwsgierigheid motiveert hem tot meerdere bezoeken aan de bron in Mali en Guinee in de jaren 1987 t/m 1997. Resultaat: veel stofhappen en veel observeren tijdens de talloze feesten waarin hij steeds weer verzeild raakt. Hij gaat o.a. in de leer bij grootmeester Famoudou Konate en bij Numodi Keita.

In 1987 ontmoet hij Sega Sidibe op het Carrefour des Jeunes in Bamako, de hoofdstad van Mali, van wie hij veel zou leren, tot op de dag van vandaag. “Ik had niet kunnen bedenken dat hij jaarlijks bij mij te gast zou zijn voor het geven van workshop. Het leven is vol verrassingen”

Een andere verrassing is de ontmoeting met Mamoudou Keita Delmundo, met wie hij in 1993 Africa Sabou Njouma opricht. Door de aanstekelijke gedrevenheid van Delmundo ontstaat een hechte groep die 7 jaren samen zal werken. Met de groep keert hij terug naar Guinee. Daar wacht het avontuur op straat, bij de verschillende balletten in Conakry, en landinwaarts in het dorp Kato. Opnieuw vergaart hij kennis, maar hij treedt op zijn beurt nu ook op voor de massaal toegestroomde dorpelingen. Na dit tournee in Guinee in 1996 komt een live-registratie uit onder de titel “Doundoun Diarra”. In 1998 volgt de CD “House of Roots”

De jaren erna speelt hij met wisselende ensembles, en legt zich toe op het geven van workshops en lessen. Tevens verzorgt hij wekelijks de percussie bij danslessen van diverse dansdocenten. Jaarlijks ontvangt hij grootmeester Sega Sidibe uit Bamako, Mali, en reist met hem door Nederland en Europa om djembe workshops en optredens te geven.

Trommelen brengt mensen bij elkaar en is goed voor lichaam en geest. Door de gezamenlijke inspanning vervagen plaats en tijd en opent zich een muzikaal universum.

 

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 445 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling