Solo Performance Vincent Houdijk

Solo Performance Vincent Houdijk biografie

Vincent Houdijk is onlangs verkozen tot Nederlands’ meest veelbelovend jazzmusicus en hij bespeelt het bijzonder prachtige instrument de vibrafoon.

Geen idee wat dit is? Laat u verrassen door via het meeslepende, melancholische, frisse en energieke spel van Houdijk.

Het is niet gebruikelijk om de vibrafoon als solo instrument te benaderen, maar de uitgebreide ervaring die Houdijk door de jaren heeft opgebouwd, maakt dat hij een zeer fraai concert kan samenstellen. Zijn jarenlange scholing als klassiek slagwerker, gevolgd door een specialisatie op de (jazz)vibrafoon, leverden hem een enorme veelzijdigheid in stijlen en speelervaringen op. Hij studeerde oa. bij Mike Mainieri in New York en Frits Landesbergen in Den Haag. Hij zal een programma voor u brengen waarin tango, klassiek, jazz en wereldmuziek centraal zullen staan.

Vincent Houdijk is docent vibrafoon aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en geeft over de hele wereld masterclasses op dit instrument.

Vincent werkte succesvol samen met ondermeer: Luisito Quintero, Roberto Quintero, Sean Jones, Eric Vloeimans, Wouter Hamel, Remy van Kesteren, Ivo Janssen, Kyteman, Mathilde Santing, het Residentie Orkest en het Metropole Orkest.

Recensies

“…Houdijk betoonde zich een virtuoos, die met twee, maar meestal vier stokken dansend achter zijn instrument de ene na de andere geweldige solo speelde…”
– Gerard Hoekmeijer, Stichting Nieuw en Diep

Rinus van der Heijden, Jazzenzo Magazine
“Het concert van Vincent Houdijks’ groep werd een energieke happening, vakkundig neergezet, met frisse ideeën, groot vakmanschap, oog voor detail en wat de leider zelf betreft: een enorm gevoel voor harmonie, melodie en swing. Wat moet je nog meer aandragen om een indringend concert neer te zetten?”

Hessel Fluitman, JazzFlits Magazine
“De composities van Houdijk stralen kracht uit en worden krachtig tot leven gewekt. Elk stuk muziek prikkelt de fantasie.”

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 450 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling