De Dekdweilers

De Dekdweilers biografie

‘De Heegemer Dekdweilers’ is het dweilorkest waarbij sfeer, gezelligheid en echte dweilmuziek altijd bovenaan staan. De DekdweilersDe Dekdweilers zijn een enthousiaste groep jonge muzikanten die vol enthousiasme van elk optreden een groot feest maken. Middels de veelbesproken ‘vicieuze cirkel’ zorgen wij samen met ons publiek dat we helemaal uit ons dak gaan op onze vrolijke, meeslepende en knallende feestmuziek!

In 1999 zijn De Heegemer Dekdweilers opgericht. De beginformatie bestond uit 6 personen en onze eerste optredens waren in Heeg, IJlst en Groningen. Vanaf deze eerste periode was Pompidom al onze hit! Ook werd in de eerste maanden al een slee aangeschaft om hierop de grote trom te vervoeren. In de jaren 2001 en 2002 maakten we een hele ontwikkeling mee. Er kwamen 4 nieuwe leden bij en we mochten optreden tijdens de Sneekweek, Carnaval en bij de World Cup Tafeltennis. Allemaal prachtige optredens. Ook zijn we druk bezig geweest om ons repetoire op te schorten. De Dekdweilers werden steeds bekender en dit zorgde voor meer optredens in de omgeving.

In 2003 was ons eerste optreden in Thialf! Tijdens de Night of the Koemarkt in Heerenveen in de zomer van 2003 hebben we indruk gemaakt bij de
organisatie en zodoende werden we een paar maanden later uitgenodigd om op te treden bij het NK Allround en de World Cup wedstrijden in Thialf. Ook hebben we dit jaar wederom carnaval gevierd, dit jaar was dat bij de gehandicapten in Maartenswouden. Een prachtige ervaring om met deze mensen een echt feestje te bouwen. Naast deze optredens hebben we ook gespeeld bij het Sintspektakel in Wolvega, de 11-stedentocht voor roeiers in Leeuwarden en waren we wederom aanwezig tijdens de Sneekweek!!! In 2005 hebben we een bezoek gebracht aan Lloret de Mar in Spanje! Het was welke avond 1 groot feest in de uitgaansgelegenheden. Ook hebben we opgetreden in het centrum op verschillende pleinen, op de boulevard en op het strand! In 2006 hebben we opgetreden in Martiniplaza in Groningen tijdens het slotfeest van de KEIweek. Een machtig mooi feest met een paar duizend studenten, dit heeft ons hierna meer mooie optredens opgeleverd in het bruizende Groningen, zoals een optreden in het centrum tijdens Koninginnedag. Ook zijn we inmiddels vaste gast in het Thialf waar we jaarlijks optredens verzorgen bij grote schaatsevenementen. De groep is inmiddels uitgegroeid tot 15 leden.

Jong Oranje won in 2007 de Europese titel en dit moest natuurlijk groots gevierd worden. Hoe kon dit anders dan hiervoor een jong en enthousiast dweilorkest te vragen? De Dekdweilers dus!!! In juni 2007 vertrokken
we daarom naar Heerenveen om de spelers en natuurlijk Foppe de Haan te huldigen. De Sneekweek is inmiddels een vast prik geworden. We treden maar liefst 3 keer op in het bruizende centrum van Sneek op de Marktstraat tot in de late uurtjes! Grandioze optredens met massa’s meedijnzende mensen zorgen voor weinig slapen, kapotte lippen, en onvergetelijke herinneringen! In 2008 hebben we ons eerste optreden verzorgd in het Abe Lenstra Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd van sc Heerenveen hebben we voor 26.000 mensen het Fries Volkslied gespeeld. Na dit optreden keren we jaarlijks ongeveer 3 keer per jaar naar het Abe Lenstra Stadion om het Fries Volkslied ten gehore te brengen. Ook zijn we in 2008 een dag naar Amsterdam vertrokken om op te treden bij het personeelsfeest van BNN. De Heegemer Dekdweilers zijn inmiddels uitgegroeid tot een groep van 18 leden.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 595 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling