Anouk Platenkamp (Harpiste)

Anouk Platenkamp (Harpiste) biografie

Met haar passie voor muziek brengt Anouk Platenkamp haar muziek tot leven voor haar luisteraars. Deze ervaren Harpiste is een unieke aanwinst op elk soort evenement.

Als solist speelt Anouk op zowel de pedaalharp als de Keltische harp. Anouk promoot gepassioneerd de Keltische harp en wil deze voor een breder publiek brengen. Haar repertoire omvat een scala aan traditionele Europese muziek, waaronder muziek uit Nederland. Nederlandse volksmuziek wordt vaak vergeten of verwaarloosd, maar Anouk blaast deze muziek nieuw leven in, voor een modern publiek.

De pedaalharp is over de hele wereld geliefd. Anouk heeft een repertoire van oude muziek tot jazz. Zij deelt niet alleen de muziek, maar deelt ook de verhalen erachter.

Anouk is te boeken voor veel verschillende evenementen zoals bruiloften, lezingen, congressen of als achtergrondmuziek. De genoemde prijs is indicatief. Laat uw specifieke wensen vooral weten in de aanvraag!

Anouk’s liefde voor de harp begon al op driejarige leeftijd en is sindsdien alleen maar gegroeid.

Ze heeft een bachelordiploma in Classical Pedal Harp (conservatorium van Maastricht) en is doorgegaan in specialisatiecursussen voor Jazz Harp (Codarts conservatorium, Rotterdam) en Therapeutic Harp Music (International Harp Therapy Program -USA). Ze voert een breed scala aan muziek, van klassiek tot traditioneel, zowel als solist als samen met andere prominente Nederlandse musici.

Ze is toegewijd aan het promoten van de Keltische harp en vastbesloten om het bekend te maken als een instrument met een eigen repertoire en stijl, en om het zo te scheiden van de bredere bekende pedaalharp. Haar repertoire omvat een scala aan traditionele muziek uit vele Europese culturen, zoals Ierland, Schotland, Bretagne, Bulgarije, het voormalige Joegoslavië en Zweden.

Terwijl Nederlandse traditionele muziek vaak wordt vergeten en verwaarloosd, bracht Anouk’s interesse in Europese traditionele muziek haar ertoe om de wortels van haar eigen land te ontdekken. Sindsdien is ze de eerste harpiste die de Nederlandse muziek aanpaste voor de Keltische harp. Als onderdeel van haar doel om de Keltische harp te promoten, is ze een actieve deelnemer in de Nederlandse folk harp scene. Ze was een actief lid van de Dutch Folk Harp Association en werkte vele jaren voor het tijdschrift.

Momenteel is zij bestuurslid van de Harp Association of the Netherlands. In 2013 richtte ze de International Harp Friends Meeting op, een festival dat de place-to-be was voor Nederlandse folkpers. Ze streeft ernaar haar droom van een onafhankelijk Nederlands volksharpfestival te verwezenlijken in de vorm van het Low Land Harp Weekend, dat voor het eerst plaatsvond in 2018.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 200 (excl. btw)

Vriendelijk, meedenkend, assertief
10 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling