Piet Knarren Trompettist

Piet Knarren Trompettist Biografie

Op 9 jarige leeftijd lid van de plaatselijke fanfare St. Caecilia te Schinnen.
Studeerde aan de muziekschool te Geleen en aan het conservatorium te Maastricht.

Tijdens de periode EP band trad Piet Knarren al solistisch op, won in totaal 28 talentenjachten en cabaret der onbekenden, waaronder in 1967 en 1968 de landelijke finale van KRO sprinplank te Hilversum, mede daardoor radio en televisie optredens in Nederland en Belgie.

toen de EP band in 1974 stopte, besloot Piet Knarren zich helemaal te concentreren op een carriere als solo trompettist en met groot succes !
Sinds die dag maakt hij zeer veel optredens in m.n. Duitsland , maakt het ene na het andere theatertoernee door alle Duitstalige landen met artiesten zoals o.a. Tony Marshall,Roy Black,Gitti en Erika ,Rex Gildo,Maria en Margot Hellwig.
De grote Duitse componisten Christian Bruhn en Ralph Siegel schreven nummers voor hem en namen langspeelplaten op met Piet Knarren. Hij verscheen in alle grote tv-shows: Der grosse Preis, Hallo Heino, Kein schoner Land, Musikanten Stadle, Grand Prix der Volksmusik, Tony Marshall Show, Steiners Hitparade, Volkstumliche Hitparade etc.

Piet Knarren had in 1983 een hit in Engeland en stond 14 weken in de Engelse hitparade met het nummer Midnight Blue gebaseerd op het Adagio Cantabile uit Beethovens Sonata Pathetique.
Door zijn inmiddels eigen stijl van musiceren kreeg Piet de bijnaam: Gentleman of Trumpet
In 2001 kreeg Knarren uit handen van burgemeester Beckers van Schinnen de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 875 (excl. btw)

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling