Anneke Blok

Biografie Anneke Blok

Anneke Blok studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen en de Toneelschool Arnhem. Vervolgens verbond ze zich na haar afstuderen aan de Arnhemse toneelschool in 1989 aan het toneelgezelschap de Trust in Amsterdam later de Theatercompagnie genoemd. Ze speelde daar 20 jaar tot de Theater Compagnie in 2009 zich zelf moest opheffen vanwege een subsidie stop.

In 1993 kreeg Anneke de Colombina (beste vrouwelijke bijrol) voor twee rollen in 2 stukken van Werner Schwab. En in 1994 ontving zij de Theo d’or (beste vrouwelijke hoofdrol) voor de rol van Marietje in De Presidentes. In 2011 werd het stuk De presidentes wederom gespeeld in precies dezelfde bezetting als 18 jaar geleden. Daarna volgde vele vrije producties o.a. Jaloezie met Anne Wil Blankers en Het Geheugen van Water met Tjitske Reidinga. In oktober 2013 gaat de voorstelling Carnage in première.

Hoewel ze zich voornamelijk met toneel bezig hield, speelde ze ook in een groot aantal films. In 2010 was ze Gast van het jaar tijdens de 30ste editie van het Nederlands film festival, een eerbetoon aan de actrice die een breed oeuvre heeft opgebouwd in toneel film en tv producties.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Vriendelijk, meedenkend, assertief
10 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling