Kees Tol

Kees Tol biografie

Kees Tol is een acteur en tv-presentator.Hij werd geboren in het pittoreske wereldberoemde Palingdorp Volendam. Als zoon van de bekende muziekproducer Thomas Tol kwam Kees al snel in aanraking met Showbizz. Hij wist echter al snel dat zingen niet voor hem was weggelegd, maar dat hij zou gaan acteren. Met jeugdtoneel en een vaste plek bij de plaatselijke amateur toneelvereniging ontplooide hij zich als acteur. Toen hij 16 jaar oud was, stortte hij zich serieus op een carrière als grafisch vormgever. Maar na deze opleiding voltooid te hebben, kwam hij toch weer uit bij acteerwerk.

Hij figureerde onder andere in verschillende commercials. Was te zien met een gastrol in diverse tv producties zoals Onderweg naar morgen en Rozengeur en Wodka Lime. Na een aantal workshops en een zomercursus Le Pavelgnon acteren bij Josja Hamann figureerde hij in Zwartboek en speelde een hoofdrol in de film Sinterklaas verdwaald in het grote bos. Vervolgens werd Kees één van de vaste gezichten van het TROS programma De zomer voorbij en de Palingsoap.

Eind 2008 wordt de bijdrage van Kees aan deze programma’s opgemerkt door de TROS en krijgt hij een contract bij Sterren.nl. Tol presenteert voor deze omroep o.a. Sterren.nl Academy. Tevens is Kees de vaste vervanger van Fred Siebeling waarmee zijn tv werkzaamheden zijn uitgebreid met radio. Sinds kort heeft Kees ook een eigen radioprogramma; De Draaitol wat te horen is via Sterren.nl radio.

En niet alleen voor de schermen maar ook achter de schermen is Kees actief. In 2006 start hij een loopbaan als producer bij de productiemaatschappij FTV Productions.

Kees is te boeken als presentator, acteur en gastheer.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling
Menu
Advies nodig?