Saskia Noort

Saskia Noort Biografie

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Ze heeft twee kinderen. Na haar havo, studeerde Saskia journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef Saskia Noort voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Momenteel schrijft ze columns voor VT Wonen, Playboy en het glossymagazine LINDA.

In 2003 debuteerde ze als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, gevolgd door De eetclub (2004), Nieuwe buren (2006) en De verbouwing (2009). Zowel Terug naar de kust als De eetclub werden genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Daarnaast verschenen drie columnbundels: Aan de goede kant van 30, 40: over lijf en leven van een veertiger enBabykoorts.

In totaal werden er bijna anderhalf miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en haar werk verschijnt in meer dan 15 landen, waaronder Duitsland, Engeland, Rusland, Zweden en Frankrijk. In februari 2010 won Saskia Noort de Prix SNCF du Polar, een belangrijke Franse lezersprijs voorPetits meurtres entre voisins, de Franse vertaling van De eetclub.

De film Terug naar de kust ging eind oktober 2009 in première. Linda de Mol speelde hierin de hoofdrol. De verfilming van De eetclub kwam in 2010 uit met o.a. Bracha van Doesburg en Angela Schijf.

Van haar roman Koorts (2011) verscheen onlangs het 200.000e exemplaar.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

v.a. 5950 (excl. btw)

product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling
Menu
Advies nodig?