Andy van der Meijde

Biografie Andy van der Meijde

Andy van der Meijde, geboren op 30 september 1979 is opgegroeid in de wijk Malburgen in Arnhem in een gezin met 2 zussen. Het gezin van der Meijde had het niet breed. Ze hadden soms thuis zelfs niets te eten mede door de gokverslaving van z’n vader. Op z’n vijfde ging hij al voetballen bij een club in de wijk waar hij opviel door zijn talent. Met zijn moeder heeft hij altijd een bijzonder sterke band gehad die na de scheiding van zijn vader alleen maar versterkte.

Carrière

Zijn voetbalcarrière begon serieuzere vormen aan te nemen op 10 jarige leeftijd doordat hij werd gevraagd voor amateurclub Vitesse 1892 in Arnhem. Na een aantal jaar ontdekten scouts van Ajax hem en vroegen hem voor de jeugdopleiding. Op 12 november 1997 was de grote dag van zijn debuut in het eerste elftal. Hierna is een glansrijke carrière gevolgd bij andere nationale-, en internationale clubs als Internazionale en Everton. Ook is hij uitgekomen voor het Nederlands Elftal waar hij van toegevoegde waarde was. Helaas had deze roem ook een keerzijde. Vooral in tijden van blessures was de aantrekkingskracht van drank, drugs en vrouwen groot en gaf hij daar aan toe. Wat hij ook bleef doen als hij wel speelde. Het resultaat hiervan was hij nog sneller blessures opliep doordat hij niet fit was, daarnaast zorgde het voor een puinhoop in zijn privéleven.

Privéleven

Andy is inmiddels een trotse vader van 5 dochters. De oudste in Milaan wonende dochters Isabella en Purple heeft hij samen met zijn ex-vrouw Diana. Zijn derde dochter Dolce is voortgekomen uit een relatie met de Engelse stripteasedanseres Lisa. Met zijn huidige vriendin Melisa Schaufeli heeft hij 2 dochters; Lily Fay en Roxy.
Zijn privéleven is in een rustiger vaarwater gekomen sinds zijn relatie met Melisa. Zij is eigenaar van een goedlopende kapsalon. Samen vormen zij een hecht en gelukkig gezin met hun 2 dochters en zoon een uit eerder huwelijk van Melisa.
Andy volgt de opleiding Jeugdtrainer bij de KNVB en loopt op dit moment stage bij WSV in Apeldoorn. Daarnaast verzorgt hij lezingen en clinics voor bedrijven, verenigingen, voetbalclubs. Hierin kan hij de leerzame ervaringen die hij in zijn turbulente carrière heeft opgedaan overbrengen op bijvoorbeeld talentvolle voetballers en mensen uit het zakenleven.

Boek

In november 2012 kwam de biografie van Andy van der Meijde uit, geschreven door Voetbal International-journalist Thijs Slegers. In het boek getiteld ‘Geen Genade’ wordt beschreven hoe hij zijn voetbalcarrière en privéleven ruïneerde door de sterke drang naar seks, drank en drugs. ‘Geen genade’ is meer dan honderd duizend keer verkocht en hiermee een bestseller van 2012 geworden.

Naast ex-profvoetballer en realityster is Andy te boeken voor clinics bij voetbalclubs, als tafelheer of andere gastoptredens voor radio- en tv-programma’s is hij beschikbaar om zijn mening te geven over (voetbalgerelateerde) onderwerpen, voor motivatiespeeches of een meet & greet. Ook is Andy samen met Melisa te boeken voor o.a. een meet en greet, kledingparty’s of een kappersclinic. De gages van deze mogelijkheden zijn op aanvraag.

product specialist

Mis niet langer de beste tips en adviezen van onze Entertainment Professionals.   Ontvang maximaal een keer per maand een (gratis) update in je mailbox. Geen spam.  

Schrijf een review

Snel een offerte

Op aanvraag

Geweldige middag, goed georganiseerd.

Geheel zoals gehoopt was het een geweldige middag met een fantastisch optreden van het duo Gustaf en Otto! Bedankt voor het organiseren!
- Wijk bij Duurstede
45 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
product specialist

Direct contact

Beschikbaarheid checken en direct boeken?

Meerdere acts tegelijk aanvragen? Gebruik het verlanglijstje.

Bel ons gerust voor vragen, opmerkingen en het aanvragen van een offerte: 020 - 244 00 18.

product specialist
  • Ervaringen

    Geef een eerste beoordeling