Search icon

Henk Grol

Henk Grol

Sporters
Nederlands
Boeken op aanvraag

Aanvragen
Henk begon op 5 jarige leeftijd met judo bij JV Veendam. in eerste instantie was het nog niet zo zeker dat Henk zou blijven judoën aangezien Henk ook goed kon voetballen en in de jeugd van Veendam 1894 speelde. Uiteindelijk koos hij voor het judo. Op 12 jarige leeftijd verwisselde Henk JV Veendam voor Judo Groningen. Bij Judo Groningen haalde Henk zijn eerste nationale successen in de jeugd onder 17 & 20 jaar. Op 17 jarige leeftijd ging Henk bij de Haarlemse vereniging Kenamju meetrainen om zo tegen meer verschillende judoka’s te kunnen trainen. Tijdens deze periode reed Henk 3 tot 4 dagen per week op en neer tussen Veendam en Haarlem. Uiteindelijk besloot Henk helemaal over te stappen naar Kenamju en verhuisde hij eerst naar Abbenes en in 2007 naar Haarlem. Sinds zijn verhuizing naar Haarlem is het met de carrière van Henk bergopwaarts gegaan. Tot medio 2007 judode Henk tot 90 kg. In de loop van 2007 besloot Henk echter over te stappen naar de klasse tot 100 kg. Het afvallen ging steeds moeilijker en ontnam Henk het plezier in judo. Na de overstap ging het snel; Henk won diverse toernooien waardoor hij in 2008 kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen afdwong ten koste van Elco van der Geest. In Lissabon kroonde Henk zich tot Europees Kampioen, wat kwalificatie voor de Olympische Spelen in Beijing betekende. Op de Olympische Spelen won Henk brons en sindsdien is Henk bekend bij het grote publiek en is hij het boegbeeld van het Nederlandse judo. Ook in 2009 deed Henk weer van zich spreken, ondanks een gescheurde knieband wist hij voor een volgepakt Ahoy de WK finale te bereiken. Uiteindelijk werd Henk tweede op de WK in Rotterdam. Na het WK zilver in 2009 was Henk er in 2010 weer heel dichtbij, in Tokio moest hij alleen de Japanse thuisfavoriet Ishii voor zich dulden. Na het brons op de Olympische Spelen van Beijing was goud in Londen het grote doel. De voorbereiding richting Londen verliep echter desastreus, een kapottie knie en een teenbreuk enkele weken voor de Olympische Spelen brachtten Henk aan het twijfelen. Uiteindelijk blokkeerde Henk volledig wat tot een onnodig verlies in de kwartfinale leidde. Na deze teleurstelling maakte Henk echter een spectaculaire comeback en gooide hij ouwerwets zijn tegenstanders op de rug. Het resulteerde in zijn tweede brons op de Olympische Spelen.
Shows
Henk Grol
Henk Grol

Prijs op aanvraag


Videos
 • Erik Hulzebosch
  Erik Hulzebosch

  Vanaf2995 Sporters

  Levenslied / volks
 • Raymond van Barneveld
  Raymond van Barneveld

  Vanaf3750 Sporters

 • Steve Carlin
  Steve Carlin

  Vanaf1495 Presentatoren

Henk Grol boeken doe je zelf!
Sporters boeken was nog nooit zo eenvoudig!

TotalBookings is hét platform voor het boeken van entertainment. Zoek, vind en boek de act voor jouw evenement in slechts een paar stappen! Voor iedere gelegenheid een passende act.

De geschikte act voor jouw evenement gevonden? Op de profielpagina van je favoriete act start je eenvoudig het boekingsproces. Boek de perfecte invulling voor jouw evenement en zorg voor een onvergetelijke belevenis!

Sporters direct boeken zonder tussenkomst derden

Bij TotalBookings is entertainment boeken super simpel. Ervaar het zelf! De beschikbaarheid is direct zichtbaar in de online agenda. Is Henk Grol beschikbaar? Dan kun je direct doorgaan met boeken of een vrijblijvende aanvraag indienen. Je staat direct in contact met de artiest.

Vul je gegevens in, kies een betaalwijze en je boeking is direct geregeld! Of, ontvang vrijblijvend een offerte. In sommige gevallen kun je alleen boeken met goedkeuring. In dat geval is je boeking pas definitief na goedkeuring van de act.

Sporters boeken op aanvraag

Het kan voorkomen dat Henk Grol liever wil dat je eerst een offerte aanvraagt. Omdat er bijvoorbeeld eerst gekeken moet worden naar de locatie van het optreden. Dat kan namelijk invloed hebben op o.a. techniek en daarmee ook de prijs. Vraag een offerte aan. De beschikbaarheid van Henk Grol wordt gecontroleerd en ontvang de offerte online in je eigen portal. Wil je Henk Grol boeken? Accepteer de offerte, kies een betaalwijze en je boeking is voltooid!

Boekingen regel je zelf: pak de controle terug

Bij TotalBookings regel je als act online alles zelf. TotalBookings is het meest transparante boekingsplatform van Nederland voor wie organiseert en wie geboekt wil worden. Meld je gratis aan bij de TotalBookings community en regel je boekingen zelf!

Sporters meld je aan bij TotalBookings!

Met TotalBookings heb je toegang tot alle tools die je nodig hebt om een boeking te kunnen regelen. Het platform neemt al jouw zorgen uit handen, want het hele boekingssysteem is geautomatiseerd.

Het contact verloopt rechtstreeks tussen jou en de boeker. Verder verlopen de betalingen, facturen, het plaatsen van opties allemaal via het platform.  

Ook eens proberen? Meld je dan direct aan bij TotalBookings.

Contact opnemen met TotalBookings

Hulp nodig? Wil je advies of heb je een vraag dan zijn we natuurlijk bereikbaar via chat, e-mail en telefoon. We helpen je graag. TotalBookings is het full-service platform voor het boeken van muziekacts, entertainers, sprekers.