Search icon

Hossa! Hossa! Hossa!

Hossa! Hossa! Hossa!

Bands
Duits
Boeken op aanvraag

Aanvragen
Hossa Hossa Hossa, van keiharde heavy metal naar schlager!
Hossa Hossa Hossa is een in 2016 opgerichte 7-koppige Schlager– und Wiesnband uit het Noord-Hollandse Kennemerland. De band speelt een aanstekelijke mix van overbekende Duitse en Oostenrijkse schlagers, Oktoberfest klassiekers, Neue Volksmusik, Neue Deutsche Welle en wat roemruchte Aprés Ski-hits. Het repertoire bestaat uit liedjes van o.a. Heino, Rex Gildo, Udo Jürgens en Nena, maar ook van moderne muzikanten als Hubert von Goisern en Die Troglauer Buam e.v.a. Geheel in de stijl van het beroemde Oktoberfest in München staat de band volledig in traditionele Beierse Trachtenkleding met echte lederhosen en dirndls op het podium. Ook de hele show is gericht op beleven van een echte Oktoberfest ervaring. Saufen, singen, spass machen, tanzen und völlig draufgehen. Een avond plezier maken. Een feest van herkenning voor jong én oud. Het initiatief voor de band is genomen door Marcelino Arconada, die na een meer dan 35-jarige carrière als heavy metal gitarist ineens besloot dat het tijd voor iets totaal anders geworden was. Directe aanleiding was een bezoek in 2016 aan een groot Oktoberfest in Amsterdam waar ook de latere bandleden Walter van Groningen en Charlotte de Reuver bij aanwezig waren. Drinkend, dansend en zingend bij de daar optredende band ontstond het idee om zelf ook zoiets te gaan doen.

Een sprong in het diepe

Een idee hebben is één ding, uit je comfortzone in een wereld stappen die je totaal onbekend is bleek een ander verhaal. Want waar begin je? Hoe vind je een band? Waar vind je eventueel muzikanten? Kun je die muziek eigenlijk wel spelen? Met een solide plan van aanpak en een goed verhaal bleek het tot Marcelino’s stomme verbazing tegen iedere verwachting in plotseling razendsnel te gaan. Bevriende muzikanten durfden ineens toe te geven dezelfde guilty pleasures te hebben en de ene na de andere bood zich aan. Daarom was al snel de kern van de nieuwe band gevormd met echtgenote Charlotte de Reuver en voormalige heavy metal bandmaatjes gitarist Walter van Groningen en zanger Franco Dieters. In de woonkamer van Charlotte en Marcelino werd de eerste oefensessie afgewerkt. Via Franco werd de ervaren drummer Carlo Hienkens aangetrokken, alweer een van oorsprong heavy metal muzikant. Daarna bleek het verbazingwekkend eenvoudig om via het Internet een bassist en een accordeonist te vinden. Uit een ruim aanbod werden Frank Jacobs en Anja Piels gekozen. Een gouden keuze want naast ervaren muzikanten bleken de twee ook op persoonlijk vlak een geweldige aanvulling te zijn.

Maar waarom schlagers?

Oprechte liefde voor de Duitse en Oostenrijkse cultuur, muziek en taal is iets wat alle bandleden met elkaar gemeen hebben. Maar er is meer. Zo heeft Walter een vader die een lange tijd in Bayern woonachtig is geweest, heeft Franco zijn vroege jeugd in Duitsland gewoond en is, de in het vlak bij de grens gelegen Winterswijk geboren, Anja met de Duitse muziek opgegroeid. Voor Walter en Marcelino was vooral een bezoek aan de in Oberhausen optredende levende legende Heino de trigger. Deze voorheen beschimpte en vaak uitgelachen zanger bleek al zijn oude hits naar heavy metal songs te hebben omgezet. Ineens bleek de running gag Heino in ein cooler sau te zijn veranderd.

En hoe ging het verder?

Toen de band compleet was moesten de volgende stappen worden gezet. Zo moesten Walter en Marcelino respectievelijk Bouzouki en Mandoline leren spelen en waren Franco en Charlotte genoodzaakt om zich het zingen in de Duitse taal eigen te maken, om maar te zwijgen over het Bayerisch en Oostenrijks. Naast fikse investeringen in een nieuw instrumentarium waren ook forse uitgaven voor podiumkleding in de vorm van traditionele Beierse Trachten noodzakelijk. Een enorme berg werk is achter de schermen verzet om de band voor het Oktoberfest seizoen van 2017 klaar te stomen. In Oktober 2017 stond Hossa!Hossa!Hossa! dan ook al zelf als hoofdact op het Oktoberfest Roest in Amsterdam, nog geen jaar na oprichting. Begin 2018 is zanger Franco Dieters vervangen door Wim Duineveld.

Wat gaat de toekomst brengen?

Hossa Hossa Hossa is al enige tijd speelklaar en is beschikbaar voor de middelgrote tot grote Oktoberfesten die in ons land, maar ook in het buitenland, als paddenstoelen uit de grond springen. Want het Oktoberfest wint ieder jaar aan populariteit en ook Nederland heeft het leuke (verkleed)feest ontdekt en omarmd. In 2018 staat de band onder andere op het Oktoberfeest in Balk (FR) en op het grootse Oktoberfest van Nederland in Geerdijk. De ambitie is groot en het streven is om Hossa!Hossa!Hossa! een bekende naam in de wereld van de Oktberfesten te laten worden. De band: • Marcelino Arconada Elektrische en akoestische gitaren, mandoline, backing vocals • Wim Duineveld Lead vocals • Walter van Groningen Elektrische en akoestische gitaren, bouzouki • Carlo Hienkens Drums, elektronische drums, backing vocals • Frank Jacobs Basgitaar, backing vocals • Anja Piels Akoestische en elektronische accordeons • Charlotte de Reuver Lead vocals
Shows
Hossa! Hossa! Hossa!
Hossa! Hossa! Hossa!

Prijs op aanvraag

Genres
Apres-skiLevenslied / volksOktoberfestPop

 • Alides Hidding
  Alides Hidding

  Op aanvraag Band

  FunkJazz
 • Mokerslag
  Mokerslag

  Vanaf330 Band

  MetalRock
 • Playtime Jazz Quartet
  Playtime Jazz Quartet

  Vanaf600 Band

  AchtergrondmuziekJazz
Hossa! Hossa! Hossa! boeken doe je zelf!
Band boeken was nog nooit zo eenvoudig!

TotalBookings is hét platform voor het boeken van entertainment. Zoek, vind en boek de act voor jouw evenement in slechts een paar stappen! Voor iedere gelegenheid een passende act.

De geschikte act voor jouw evenement gevonden? Op de profielpagina van je favoriete act start je eenvoudig het boekingsproces. Boek de perfecte invulling voor jouw evenement en zorg voor een onvergetelijke belevenis!

Band direct boeken zonder tussenkomst derden

Bij TotalBookings is entertainment boeken super simpel. Ervaar het zelf! De beschikbaarheid is direct zichtbaar in de online agenda. Is Hossa! Hossa! Hossa! beschikbaar? Dan kun je direct doorgaan met boeken of een vrijblijvende aanvraag indienen. Je staat direct in contact met de artiest.

Vul je gegevens in, kies een betaalwijze en je boeking is direct geregeld! Of, ontvang vrijblijvend een offerte. In sommige gevallen kun je alleen boeken met goedkeuring. In dat geval is je boeking pas definitief na goedkeuring van de act.

Band boeken op aanvraag

Het kan voorkomen dat Hossa! Hossa! Hossa! liever wil dat je eerst een offerte aanvraagt. Omdat er bijvoorbeeld eerst gekeken moet worden naar de locatie van het optreden. Dat kan namelijk invloed hebben op o.a. techniek en daarmee ook de prijs. Vraag een offerte aan. De beschikbaarheid van Hossa! Hossa! Hossa! wordt gecontroleerd en ontvang de offerte online in je eigen portal. Wil je Hossa! Hossa! Hossa! boeken? Accepteer de offerte, kies een betaalwijze en je boeking is voltooid!

Boekingen regel je zelf: pak de controle terug

Bij TotalBookings regel je als act online alles zelf. TotalBookings is het meest transparante boekingsplatform van Nederland voor wie organiseert en wie geboekt wil worden. Meld je gratis aan bij de TotalBookings community en regel je boekingen zelf!

Band meld je aan bij TotalBookings!

Met TotalBookings heb je toegang tot alle tools die je nodig hebt om een boeking te kunnen regelen. Het platform neemt al jouw zorgen uit handen, want het hele boekingssysteem is geautomatiseerd.

Het contact verloopt rechtstreeks tussen jou en de boeker. Verder verlopen de betalingen, facturen, het plaatsen van opties allemaal via het platform.  

Ook eens proberen? Meld je dan direct aan bij TotalBookings.

Contact opnemen met TotalBookings

Hulp nodig? Wil je advies of heb je een vraag dan zijn we natuurlijk bereikbaar via chat, e-mail en telefoon. We helpen je graag. TotalBookings is het full-service platform voor het boeken van muziekacts, entertainers, sprekers.