Search icon

Jan Douwe Kroeske

Jan Douwe Kroeske

Presentatoren
Nederlands
Beschikbaarheid opvragen

Jan Douwe Kroeske, al jarenlang veel ingezet als interviewer / panelleider / dagvoorzitter, gelooft in een heel strakke en inhoudelijke voorbereiding. Daarom schrijft hij het liefst z’n eigen presentatiescripts, ook omdat het hem de mogelijkheid geeft zijn eigen nieuwsgierigheid op de materie los te laten en het publiek er zo goed en enthousiast mogelijk bij te betrekken. De helft van zijn presentatiewerk is Engelstalig, sporadisch Duits, de andere helft is Nederlands gesproken. De werkterreinen waarin Jan Douwe zich begeeft, zijn bedrijven (Shell, TNO, Siemens, Gasunie), Overheids instellingen (provincies en ministeries), Koninklijk Huis (tussen 2010-2016), onderwijs- en wetenschapsinstellingen (TU Eindhoven, TU Delft, UT Twente, WUR, RUG, Saxxion, Avans) en uiteraard de muziek- en sportwereld (Jan Douwe is opgeleid als leraar lichamelijke opvoeding). In 2010 begon Jan Douwe op het Lowlands-festival met Llowlab (inmiddels SummerLabb), een rondreizend duurzaamheidsplatform dat zich richt op publiekscommunicatie over zaken als energietransitie, innovatie en toegepaste wetenschap. SummerLabb is opgebouwd rond een groot aantal partners die zich inspannen op het gebied van onze toekomst. Binnen zijn mediaproductiebedrijf Double 2 BV in Amsterdam lopen een aantal portefeuille-items die stuk voor stuk met regelmaat presentatiewerkzaamheden genereren: Het Huis van de Topcoach (in samenwerking met NOC*NSF), het muziekplatform 2 Meter Sessies en het video-archief van het voormalig Veronica muziekprogramma Countdown. Voor laatsgenoemde trekt hij samen op met het grootste media-archiefbedrijf in Amerika, Reelin’ In The Years. Sinds september 2016 wordt Jan Douwe’s stem ingezet voor RTL Z, het documentaire-kanaal van RTL. Ook is hij sinds september 2017 te horen als huisstem van XS4All. Momenteel doet Jan Douwe geen radio-of televisiepresentaties, maar dat hoofdstuk heeft hij niet afgesloten. Van 1997 tot 2000 heeft Jan Douwe columns geschreven over muziek en sport voor Vara TV magazine en diverse gast columns voor kranten en tijdschriften. Sinds 2017 schrijft hij wekelijks over muziek in De Gooi- en Eemlander.

Overzicht van presentatiewerk:

1985-1999 Radiomaker bij 3FM (2 Meter de Lucht in, 2 Meter Sessies, Tracks) 1987-1999 Televisie-werkzaamheden bij VARA (Zomerrock, Jules Unlimited, Kippevel, 12 Steden 13 Ongelukken, Living Stone, Bonzend Hart) 1993-1999 Televisie-werkzaamheden bij NOS / NPS (2 Meter Sessies TV, Pinkpop, With a Little Help From My Friends, Northsea Jazz Festival) 1987-2005 Radio-werkzaamheden (NOS Langs de Lijn, RadiOlympia, Radio Tour de France) 1994-2002 Radio-werkzaamheden bij VRT / Studio Brussel in België (“Jan Douwe Kroeske") 1999-2002 Televisie-werkzaamheden bij RTL 5 (2 Meter Sessies TV, Jan Douwe Op Zoek, Leven in de Brouwerij) 2002-2004 Televisie-werkzaamheden bij Veronica (2 Meter Sessies) 1999-2012 Radio-werkzaamheden KinkFM (Twee Meter de Lucht in) 2006-2008 Televisie-werkzaamheden bij NPO Cultura (2 Meter Sessies @ Crossing Border Festival) 2007-2010 Televisie-werkzaamheden bij NTR/Teleac (Verre Verwanten) 2009-2011 Televisie-werkzaamheden bij Het Gesprek (2 Meter Sessies in Gesprek) 2012-2015 Televisie-werkzaamheden bij Veronica en FOX (2 Meter Sessies) 2016-heden Zenderstem van RTL Z Selectie van producties door Mediabedrijf Double 2 (2001-heden): 2 Meter Sessies TV (various), Media-compound Llowlands-festival 2002-2007 (NPO), Alles Voor Goud (Teleac), 40 Jaar de Blues (Cuby & the Blizzards,VPRO-NTR), Het Grote Concert des Levens (TROS), Archeologisch Dagboek (AVRO); Ziggo Live in Club Ziggo; A Tango Road Movie: Carel Kraaijenhof (AVRO), 50 Jaar Nederpop (VPRO/Radio 2) ; De Nationale Nederpop Nacht (VPRO); IceScream (Evangelische Omroep).
Shows
Jan Douwe Kroeske
Jan Douwe Kroeske

Vanaf3000


Video’s
 • Peter Haitsma - presentator
  Peter Haitsma - presentator

  Vanaf1175 Presentatoren

 • Jeroen van Koningsbrugge
  Jeroen van Koningsbrugge

  Op aanvraag Presentatoren

  AllroundFeest
 • Dennis Bax
  Dennis Bax

  Vanaf795 Presentatoren

  AllroundFeest
Jan Douwe Kroeske boeken of inhuren?

Ontdek de moeiteloze wereld van TotalBookings, waar je zelf eenvoudig en direct Jan Douwe Kroeske online kunt boeken. Het is niet zomaar een boekingsplatform; het is jouw persoonlijke ticket naar direct contact met de artiesten. Stel je voor: geen tussenpersonen, gewoon jij en de perfecte act voor jouw evenement.

Met TotalBookings heb je de regie in handen, van beschikbaarheid tot details van het optreden. Het is snel, het is efficiënt en het maakt het boeken van Jan Douwe Kroeske net zo plezierig als het evenement zelf. Kies voor gemak, kies voor direct contact, kies voor TotalBookings!

Presentatoren boeken was nog nooit zo eenvoudig!

TotalBookings is hét platform voor het boeken van entertainment. Zoek, vind en boek de act voor jouw evenement in slechts een paar stappen! Voor iedere gelegenheid een passende act.

De geschikte act voor jouw evenement gevonden? Op de profielpagina van je favoriete act start je eenvoudig het boekingsproces. Boek de perfecte invulling voor jouw evenement en zorg voor een onvergetelijke belevenis!

Presentatoren direct boeken zonder tussenkomst derden

Bij TotalBookings is entertainment boeken super simpel. Ervaar het zelf! De beschikbaarheid is direct zichtbaar in de online agenda. Is Jan Douwe Kroeske beschikbaar? Dan kun je direct doorgaan met boeken of een vrijblijvende aanvraag indienen. Je staat direct in contact met de artiest.

Vul je gegevens in, kies een betaalwijze en je boeking is direct geregeld! Of, ontvang vrijblijvend een offerte. In sommige gevallen kun je alleen boeken met goedkeuring. In dat geval is je boeking pas definitief na goedkeuring van de act.

Presentatoren boeken op aanvraag

Het kan voorkomen dat Jan Douwe Kroeske liever wil dat je eerst een offerte aanvraagt. Omdat er bijvoorbeeld eerst gekeken moet worden naar de locatie van het optreden. Dat kan namelijk invloed hebben op o.a. techniek en daarmee ook de prijs. Vraag een offerte aan. De beschikbaarheid van Jan Douwe Kroeske wordt gecontroleerd en ontvang de offerte online in je eigen portal. Wil je Jan Douwe Kroeske boeken? Accepteer de offerte, kies een betaalwijze en je boeking is voltooid!

Bij TotalBookings regel je als act online alles zelf. TotalBookings is het meest transparante boekingsplatform van Nederland voor wie organiseert en wie geboekt wil worden. Meld je gratis aan bij de TotalBookings community en regel je boekingen zelf!

Presentatoren meld je aan bij TotalBookings!

Met TotalBookings heb je toegang tot alle tools die je nodig hebt om een boeking te kunnen regelen. Het platform neemt al jouw zorgen uit handen, want het hele boekingssysteem is geautomatiseerd.

Het contact verloopt rechtstreeks tussen jou en de boeker. Verder verlopen de betalingen, facturen, het plaatsen van opties allemaal via het platform.  

Ook eens proberen? Meld je dan direct aan bij TotalBookings.

Hulp nodig? Wil je advies of heb je een vraag dan zijn we natuurlijk bereikbaar via chat, e-mail en telefoon. We helpen je graag. TotalBookings is het full-service platform voor het boeken van muziekacts, entertainers, sprekers.

Over TotalBookings

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om je boekingen te regelen, dan is TotalBookings het antwoord waar je naar op zoek bent. Met dit geweldige boekingsplatform krijg je de touwtjes volledig in handen en kun je jouw carrière naar nieuwe hoogten tillen.

Het beste aan TotalBookings is dat je nu zelfstandig en direct jouw optredens kunt organiseren. Geen gedoe meer met tussenpersonen of ingewikkelde procedures. Jij bepaalt je beschikbaarheid in real-time, waardoor je flexibel kunt inspelen op nieuwe kansen die zich voordoen. Het is een gamechanger voor zowel opkomende talenten als gevestigde namen in de muziekscene.

Direct toegang tot een divers publiek

Dankzij TotalBookings wordt het boekingsproces een eitje. Je hebt direct toegang tot een divers publiek van potentiële opdrachtgevers en kunt je profiel op een professionele manier presenteren. Het platform fungeert als jouw persoonlijke brug naar nieuwe kansen en opdrachten.

Kortom, waar wacht je nog op? Maak het jezelf makkelijk, vergroot je zichtbaarheid en regel jouw boekingen op een efficiënte en vriendelijke manier met TotalBookings. Het is niet zomaar een goed idee, het is dé stap naar succes in de wereld van entertainment.