Search icon

Spotify
Peter Douglas

Peter Douglas

Artiesten
Engels
Covers
Boeken op aanvraag

Aanvragen
Peter Douglas staat bekend om zijn Frank Sinatra repertoire. Zijn act is dan ook uitermate geschikt voor recepties en bedrijfsfeesten. Op 13 Mei 1958 werd Peter Douglas geboren te Naarden. Reeds op zeer jonge leeftijd bleek al, dat hij geobsedeerd was van muziek. Van huis uit werd er vaak naar Amerikaanse muziek geluisterd. Zijn vriendjes draaiden platen van de grote popsterren uit die tijd, terwijl Peter de ontdekking van zijn leven deed. Als kleine jongen luisterde ik naar een plaat die mijn vader draaide. Ik vroeg hem: “Pa, wie is die zanger?” Mijn vader antwoordde: “Jongen, dat is de grootste zanger van de wereld, Frank Sinatra”. Ik werd geobsedeerd door de geweldige liedjes en stijl van zingen van Frank Sinatra. Zo vaak als ik kon luisterde ik naar de hits van “The Voice”. Vanaf dat moment werd Sinatra een deel van mijn leven. Vele jaren volgde, waarin Peter zijn muzikaliteit steeds verder ontwikkelde. Op het Amsterdamse Muziek Lyceum adviseerde zijn docenten hem om zo snel mogelijk te gaan zingen. Peter maakte destijds deel uit van een knapen koor die de Mattheüs Passion op hun repertoire hadden staan. Als 14 jarige basbariton ontdekte Hans Verhoeven, de toenmalige dirigent van de Amsterdamse Bach Vereniging, waarna Peter vijf jaar deel uit maakte van dit koor. Echter de drang maar de lichtere muziek kreeg toch steeds meer de overhand en samen met een goede vriend die Peter begeleide op de piano, ging hij stad en land af om de ‘standards’ te zingen. Uiteindelijk vond hij zijn vaste plekje in het Amsterdamse jazz circuit waar hij toen als 19 jarige hobbyist veel waardering kreeg van de liefhebbers van de licht muziek. In de afgelopen jaren had hij zoveel ervaring opgedaan dat hij zich ging specialiseren in het zingen van reclame spots voor de toenmalige radio-piratenstations. Producer Richard Misseijer viel de gelijkenis met de stem van Frank Sinatra vrijwel gelijk op. Deze gaf hem dan ook op als kandidaat voor de Soundmixshow van Hennie Huisman die Peter in februari 1987 dan ook glansrijk won. Na het winnen van de Soundmixshow maakte hij samen met Jaap Eggermont de Stars on 45 produktie ‘Stars on Frankie’ die wereldwijd gereleased werd. Peter werkte succesvol in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en de Scandinavische landen. Vooral onze Oosterburen raakte in de ban van zijn specifieke ‘Sinatra’ sound en is hij daar nog steeds een graag geziene gast. In grote shows van o.a. Rudi Carrell, Harald Juhnke en Karl Dahl maakte Peter zijn opwachting en wist daarmee een groot publiek aan zich te binden.
Shows
Peter Douglas
Peter Douglas

Prijs op aanvraag

Genres
TributeJazzFifties / 50`sSeventies / 70`sSixties / 60`sTop 40

Videos
Foto's
 • Freek de Swetser / Frerik de Swetser
  Freek de Swetser / Frerik de Swetser

  Op aanvraag Zangers

  AllroundBlues
 • Falco Luneau
  Falco Luneau

  Op aanvraag Zangers

  AllroundPop
 • SuperFoef
  SuperFoef

  Vanaf525 Zangers

  Apres-skiCarnaval
Peter Douglas boeken doe je zelf!
Zangers boeken was nog nooit zo eenvoudig!

TotalBookings is hét platform voor het boeken van entertainment. Zoek, vind en boek de act voor jouw evenement in slechts een paar stappen! Voor iedere gelegenheid een passende act.

De geschikte act voor jouw evenement gevonden? Op de profielpagina van je favoriete act start je eenvoudig het boekingsproces. Boek de perfecte invulling voor jouw evenement en zorg voor een onvergetelijke belevenis!

Zangers direct boeken zonder tussenkomst derden

Bij TotalBookings is entertainment boeken super simpel. Ervaar het zelf! De beschikbaarheid is direct zichtbaar in de online agenda. Is Peter Douglas beschikbaar? Dan kun je direct doorgaan met boeken of een vrijblijvende aanvraag indienen. Je staat direct in contact met de artiest.

Vul je gegevens in, kies een betaalwijze en je boeking is direct geregeld! Of, ontvang vrijblijvend een offerte. In sommige gevallen kun je alleen boeken met goedkeuring. In dat geval is je boeking pas definitief na goedkeuring van de act.

Zangers boeken op aanvraag

Het kan voorkomen dat Peter Douglas liever wil dat je eerst een offerte aanvraagt. Omdat er bijvoorbeeld eerst gekeken moet worden naar de locatie van het optreden. Dat kan namelijk invloed hebben op o.a. techniek en daarmee ook de prijs. Vraag een offerte aan. De beschikbaarheid van Peter Douglas wordt gecontroleerd en ontvang de offerte online in je eigen portal. Wil je Peter Douglas boeken? Accepteer de offerte, kies een betaalwijze en je boeking is voltooid!

Boekingen regel je zelf: pak de controle terug

Bij TotalBookings regel je als act online alles zelf. TotalBookings is het meest transparante boekingsplatform van Nederland voor wie organiseert en wie geboekt wil worden. Meld je gratis aan bij de TotalBookings community en regel je boekingen zelf!

Zangers meld je aan bij TotalBookings!

Met TotalBookings heb je toegang tot alle tools die je nodig hebt om een boeking te kunnen regelen. Het platform neemt al jouw zorgen uit handen, want het hele boekingssysteem is geautomatiseerd.

Het contact verloopt rechtstreeks tussen jou en de boeker. Verder verlopen de betalingen, facturen, het plaatsen van opties allemaal via het platform.  

Ook eens proberen? Meld je dan direct aan bij TotalBookings.

Contact opnemen met TotalBookings

Hulp nodig? Wil je advies of heb je een vraag dan zijn we natuurlijk bereikbaar via chat, e-mail en telefoon. We helpen je graag. TotalBookings is het full-service platform voor het boeken van muziekacts, entertainers, sprekers.