Search icon

Aan de slag met TotalBookings

Divider
Aan de slag met TotalBookings
AAN DE SLAG MET TOTALBOOKINGS 

We nemen je graag mee in het proces van TotalBookings. In deze blog lees je hoe je eenvoudig zélf een boeking kunt regelen, van het aanmaken van je eigen profielpagina tot jezelf presenteren aan potentiële opdrachtgevers.  

ZELF DE CONTROLE IN HANDEN 

TotalBookings investeert continu in het verbeteren van het platform zodat het voor jou nog eenvoudiger wordt om zelf je boekingen te regelen, zonder tussenkomst van anderen. Het contact met klanten, de betalingen, facturen, alles verloopt via het platform. Het hele boekingssysteem is geautomatiseerd. Jij hebt alle controle en wij staan als coach voor je klaar om te helpen waar nodig.  

JE PROFIELPAGINA AANMAKEN 

Je profielpagina is je je visitekaartje naar de buitenwereld. Het geeft jouw act precies weer en laat zien wat potentiële opdrachtgevers kunnen verwachten. Begin vandaag nog en meld je aan als artiest.

Begin met de basis Het is belangrijk dat je goed gevonden wordt op het platform. Daarom kan je jouw act toevoegen aan de juiste categorie. Behoort jouw act tot de muziekacts, entertainers of sprekers? Vervolgens kun je nog specifieker kiezen door middel van de subcategorieën. Dit is handig om jouw act de juiste plek te geven op het platform zodat je gezien wordt door de juiste opdrachtgevers. Vervolgens voeg je alle genres of thema’s toe die passen bij jouw act.  Een korte en krachtige biografie Het is tijd om een goede introductie van je act te beschrijven. De biografie is een van de belangrijkste producten die je als act moet hebben. Bij het schrijven van een biografie moet je bedenken dat je een goed beeld geeft van waar jouw act voor staat.

We geven je graag drie tips mee: 

Maak je verhaal niet te lang, korte biografieën worden beter en vaker gelezen. Houd de tekst leesbaar en duidelijk door niet te lange zinnen te maken.  Verder is het belangrijk dat je biografie altijd up-to-date is.  Beelden zeggen meer dan duizend woorden Een cliché maar zeker waar. Foto’s en video’s zorgen voor een betere en persoonlijke beleving van jouw act. Foto’s kunnen doorslaggevend zijn voor de keuze van opdrachtgevers. Besteed daarom aandacht aan je profiel- en omslagfoto. Je omslagfoto verschijnt als eerste in de zoekresultaten, dus zorg voor een foto die de aandacht trekt. Lees hier meer over video’s, foto’s en audio toevoegen.  Kom je er nu niet zelf helemaal uit, of bezit je niet de juiste apparatuur, dan is het inhuren van een professionele fotograaf het overwegen waard. Heb je ook een video van een optreden of show? Voeg deze toe! Zo laat je potentiële opdrachtgevers zien en wat jij te bieden hebt. Een video van 60 seconden is al voldoende. Het gaat in deze video om jouw passie, jouw talent. Maak daarom video’s waarin je laat zien hoe je echt bent.  

DIRECT IN CONTACT MET JE OPDRACHTGEVERS 

Het contact met opdrachtgevers verloopt ook via het platform. In je profielpagina kan je aangeven of geregistreerde boekers de mogelijkheid hebben om jou een bericht te sturen. Als je nog vragen hebt over het optreden of als boekers graag een verzoeknummer willen doorgeven, is direct contact erg handig. Er wordt op geen enkele wijze telefoonnummers, e-mailadressen of andere persoonsgegevens uitgewisseld. Zo ben je op een veilige manier direct in contact met je klanten! 

0