Search icon

Het belang van goede afbeeldingen in je profiel

Divider
Het belang van goede afbeeldingen in je profiel
Het belang van goede afbeeldingen in je profiel

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Een cliché maar zeker waar. Goede content trekt potentiële opdrachtgevers aan. Foto’s en video’s zorgen voor een betere en persoonlijke beleving van jouw act en kunnen doorslaggevend zijn voor de keuzes van opdrachtgevers. Het is dus nuttig om hier veel aandacht aan te besteden. 

Profiel- en omslagfoto

Je profiel- en omslagfoto is jouw online presentatie. Met je profielfoto kun je in een oogopslag laten zien we je bent en wat je doet. Men kan snel een beeld van jouw act creëren. Het geeft je persoonlijkheid weer en zorgt ervoor dat men je kan herkennen. Je omslagfoto verschijnt als eerste in de zoekresultaten, dus zorg bij deze foto ervoor dat je goed de aandacht trekt. Goede content trekt potentiële opdrachtgevers aan. Foto’s en video’s zorgen voor een betere en persoonlijke beleving van jouw act en kunnen doorslaggevend zijn voor de keuzes van opdrachtgevers.

De voorbereidingen voor het maken van dé foto 

Het is van belang om de achtergrond rustig en neutraal te houden. Gebruik bijvoorbeeld een witte achtergrond, of maak een rustgevende ruimte onscherp zodat jij centraal komt te staan. Denk ook aan je kleding, houd het simpel.

Op TotalBookings gebruiken we een ronde uitsnede van de gekozen profielfoto. Het is daarom handig om je foto vierkant te maken. Indien je de portretmodus op je telefoon hebt, kun je hier ook gebruik van maken. Het zorgt ervoor dat het onderwerp scherp blijft en de achtergrond wazig wordt. Je creëert zo een leuk scherpte en diepte effect! 

Foto’s van je shows

Denk niet alleen aan je profiel- en omslagfoto, maar voeg juist ook foto’s toe van je optredens of shows. Foto’s waarbij jij in actie bent. Mensen kunnen zo een goed beeld creëren van wat ze kunnen verwachten tijdens jouw act. Dit kunnen ook persfoto’s zijn. Doe ook inspiratie op bij andere accounts. Zo krijg je misschien nieuwe ideeën voor je eigen content. 

Met je smartphone mooie foto’s maken 

Met een paar handige functies kun je met de meeste smartphones prachtige foto’s maken. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van het raster. Rasters kunnen je helpen om het onderwerp gemakkelijk uit te lijnen. Er verschijnen dan verticale en horizontale lijnen op het scherm.

Verder is het handig om met twee handen te fotograferen, zo creëer je meer stabiliteit en komen je foto’s scherper uit. Ook kun je het beste geen gebruik maken van de flitser om hard licht te voorkomen. 

Goede belichting en juiste resolutie 

Om kwalitatief goede foto’s te maken kun je het beste voorkomen dat je gebruik maakt van zowel de zoom- als de filterfunctie. Maak gebruik van natuurlijk licht om je foto helder te maken.

Deel scherpe, levendige foto’s met een hoge resolutie. Als je met je telefoon foto’s maakt, is het handig even te controleren of de foto’s in hoge resolutie worden opgeslagen.  

Toevoegen van video’s 

Heb je ook een video van een optreden of show? Voeg deze toe! Zo laat je potentiële opdrachtgevers zien en wat jij te bieden hebt. Een video van 60 seconden is al voldoende.

Het gaat in deze video om jouw passie, jouw talent. Maak daarom video’s waarin je laat zien hoe het er tijdens een show aan toe gaat.