Search icon

Met jouw profiel de show stelen op social media

Divider
Met jouw profiel de show stelen op social media
MET JOUW PROFIEL DE SHOW STELEN OP SOCIALE MEDIA? 

Al die sociale mediakanalen kunnen wel eens overweldigend zijn. Hoe maak je aantrekkelijke content? En hoe vertaalt dit zich in meer boekingen? Dit zijn onze tips om je act op de kaart te zetten op sociale media. 

Start bij het begin en stel jezelf eens voor? De eerste stap klinkt makkelijk, maar is heel belangrijk: geef je act een naam. Bedenk eerst voor jezelf goed wat je met je act wilt uitstralen. Wees creatief maar houd het simpel! Op alle sociale mediakanalen is er plek gemaakt om jezelf en je act te omschrijven. Dit is je kans om jezelf voor te stellen aan potentiële opdrachtgevers.

Laat zien wat jouw uniek maakt

Net zoals je op het platform een biografie kan toevoegen, kan je via sociale media laten zien wat jij te bieden hebt en waarom je doet wat je doet. Laat je persoonlijkheid zien en wees creatief met je content. Je wilt natuurlijk de aandacht trekken waardoor mensen meer van je willen weten.

Deel foto’s en video’s  

De foto’s op je feed zijn het eerste wat mensen te zien krijgen. Je wilt laten zien wie je bent en wat je doet en ze hiermee inspireren. Deel scherpe, levendige foto’s met een hoge resolutie. Deel foto’s en video’s van optredens of shows en laat men zien wat ze kunnen verwachten. Doe ook inspiratie op bij andere accounts. Dit kan helpen om weer nieuwe unieke content te bedenken.  

Actief blijven 

Als je eenmaal begonnen bent met sociale media, is het belangrijk om actief te blijven en consistent te posten. Ook is van belang om te reageren op reacties van mensen. Interactie is nodig om potentiële opdrachtgevers aan je te binden. Gebruik de reacties op een band met je volgers op te bouwen. Reageer persoonlijk en professioneel. Je laat op deze manier ook zien dat je geïnteresseerd bent in je volgers. Verder worden posts met meer reacties automatisch getoond aan meer mensen.

Vaak zijn dit volgers van de personen die reageren. Belangrijk dus om van je te laten horen! Promoot je TotalBookings profiel  Door ook je TotalBookings profiel te promoten op sociale media zorg je ervoor dat potentiële opdrachtgevers je beter kunnen vinden. En meer bezoekers op je pagina betekent uiteindelijk meer boekingen!  

0