Search icon

TotalBookings advies: tips om meer boekingen te krijgen

Divider
TotalBookings advies: tips om meer boekingen te krijgen
TOTALBOOKINGS ADVIES: TIPS OM MEER BOEKINGEN TE KRIJGEN 

Er zijn een aantal dingen die jij heel gemakkelijk zelf kunt doen om er voor te zorgen dat je profiel meer opvalt en je meer boekingen binnen haalt. We geven je graag wat tips zodat je zelf aan de slag kan! 

Optimaliseer je profiel Zorg dat je gegevens altijd kloppen en houdt ze zo actueel mogelijk. Geef een goede beschrijving van je act maar houdt het simpel zodat het voor opdrachtgevers makkelijk en duidelijk leest. Geef voldoende informatie over je (verschillende) shows. Wat houdt een boeking in? Wat kan men verwachten van jouw act? Zonder de juiste informatie kunnen opdrachtgevers twijfelen om uiteindelijk te gaan boeken.  Je pagina updaten 

Je profielpagina is je advertentie.

Dit is de kans om de aandacht te trekken van potentiële opdrachtgevers. Het is erg van belang om je pagina regelmatig te updaten en te blijven bijhouden als er iets veranderd. Check geregeld je beschikbaarheid. Heb je nog data openstaan waarop je niet kan optreden? Blokkeer deze data in je agenda! Zo voorkom je teleurstellingen bij je opdrachtgevers en komt jouw planning ook niet in de knoop. Verder is het belangrijk om je tarieven duidelijk weer te geven. Je bepaalt helemaal zelf hoeveel je voor je optreden vraagt. Maar de prijs is vaak een doorslaggevende factor voor opdrachtgevers. Heb je meerdere shows met meerdere prijzen? Geef dit duidelijk weer! Zo voorkom je misverstanden.  

Het toevoegen van beeldmateriaal

Foto’s zijn een van de belangrijkste factoren om potentiële opdrachtgever over de streep te trekken. Het is dus nuttig om hier veel aandacht aan te besteden. Dit kun je doen door met je telefoon of camera foto’s te maken, maar je kunt ook overwegen om een professionele fotograaf in te huren voor foto’s van hoog niveau. Denk niet alleen aan je profiel- en omslagfoto, maar voeg juist ook foto’s toe van je optredens of shows. Mensen kunnen zo een goed beeld creëren van wat ze kunnen verwachten tijdens jouw act.  

Het delen van je profiel op sociale media

Het delen van je TotalBookings profiel op je eigen sociale mediakanalen is een goede zet! Je bent zo vindbaar voor potentiële opdrachtgevers en je volgers kunnen zien waar je te boeken bent.   Direct boekenMet direct boeken kunnen opdrachtgevers gelijk jouw act boeken zonder dat ze eerst een aanvraag hoeven in te dienen. Extra belangrijk is om er voor te zorgen dat je agenda up-to-date is.

Deze manier van boeken kan voor meer boekingen zorgen, omdat het boekingsproces snel verloopt, zonder tussenkomst van anderen. Wil je eerst de boeking nog goedkeuren? Dan kun je ook kiezen voor de boekingsvorm boeken met goedkeuring. Ook dit is een directe boeking, alleen kan jij zelf de boeking nog beoordelen voordat de boeking wordt voltooid.   

0