Search icon

Waar je als artiest goed aan doet

Divider
Waar je als artiest goed aan doet
WAAR JE ALS ARTIEST GOED AAN DOET 

We staan als coach voor je klaar en geven je tips zodat jouw aanwezigheid op het platform optimaal wordt ingezet!

Je vindt hier tips over waar je als artiest of act op moet letten als je een account hebt op TotalBookings. Van snel reageren op aanvragen tot het toevoegen van een rider

Reageer binnen 24 uur op elke offerteaanvraag of boekingsverzoek 

Het is belangrijk om binnen 24 uur op aanvragen en verzoeken te reageren. Op deze manier laat je zien dat je serieus en professioneel bezig bent met je act. Potentiële opdrachtgevers verwachten snel duidelijkheid of je beschikbaar en bereid bent om op te treden. Opdrachtgevers zullen meestal tijdig een aanvraag doen, maar het blijft belangrijk deze zo snel mogelijk te beoordelen.

Dit schept zekerheid voor je potentiële opdrachtgever maar ook voor jou. Ook zullen ze hierdoor sneller overgaan tot boeken. Hiermee ben jij én de boeker verzekerd van een boeking.  

Presentatie is key 

Je act goed presenteren is dé manier om potentiële opdrachtgevers voor je te winnen.

Wat maakt jouw act uniek? Wat heb jij te bieden? Laat met je profielpagina zien wie je bent en wat je doet. Voeg een korte, krachtige biografie toe waarin je je act introduceert en omschrijft wat men kan verwachten. Professionele foto’s maken ook het verschil, het geeft een goede indruk van je optreden of show. Lees meer over hoe je aan de slag kan met je profielpagina.  

Voeg een rider toe  

In je Rider geef je aan wat er nodig is om het optreden te kunnen geven. Jouw wensen en de essentiële onderdelen kunnen op deze manier overzichtelijk kenbaar gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan welk apparatuur je nodig hebt, of er een maaltijd geregeld moet worden en de beschikbaarheid van een kleedruimte.

Met een rider krijgen opdrachtgevers een goed beeld van wat ze kunnen verwachten als ze jouw act willen boeken. 

Houd je beschikbaarheid en tarieven altijd up-to-date 

Het is voor potentiële opdrachtgevers belangrijk om de juiste beschikbaarheid en prijzen te kunnen zien.

Anders loop je straks boekingen mis, of kom je in de knoei met je planning. Ook is het storend voor je opdrachtgevers om opeens een andere prijs dan aangegeven te moeten betalen voor je optreden.

Zorg er dus voor dat je beschikbaarheid en tarieven altijd bijgewerkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan boekingen die je al hebt staan, aan feestdagen of andere gelegenheden waardoor je niet beschikbaar bent om op te treden.    

0